måndag 17 jun, 2024

Norge förbjuder alkoholservering inför påsk

Dela

Norska myndigheter inför ett förbud mot servering av alkohol i hela landet, rapporterar norska medier. De nya restriktionerna träder i kraft natten mot den 25 mars och ska gälla till och med den 12 april.

”Jag vet att det här kommer att väcka reaktioner”, säger hälsominister Bent Høie vid en presskonferens.

Reglerna innebär bland annat ett stopp av all alkoholservering, att inomhusidrott inte får utövas av vuxna annat än på professionell nivå, att nöjesställen som nöjesparker och bingohallar måste stänga, och att simhallar enbart ska hålla öppet för barns simträning, skriver Verdens Gang.

Resenärer från utlandet måste sitta i karantän på hotell i tio dagar och kan inte längre uppvisa negativt coronatest efter tre dagar, för att lämna hotellet.

Inomhus får max 20 personer samlas vid arrangemang, utomhus är gränsen 50 personer. Vid begravningar tillåts 50 personer.

Norge har fler fall av coronavirussmittade än under hela pandemin och antalet patienter på sjukhus med virussymptom är på samma nivå som april förra året.

Man inför även rekommendationer, bland annat att barn bara får ha en till två kompisar på hembesök. Avståndet man bör hålla till andra människor ändras från en till två meter. På alla ställen där det inte går att hålla två meters avstånd bör munskydd användas.

Norska medborgare bör bara besöka köpcentrum och varuhus i den kommun man är skriven. Regeringen avråder från alla onödiga resor, förutom till arbetet, till hemorten för studenter och till fritidshus med den närmaste familjen.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Aviareps meddelar att Visit Estonia förlänger sitt samarbete med Aviareps som B2B-representant för Estland i...
Värmeböljan i Grekland har lett till ytterligare dödsfall och försvinnanden. På söndagen hittades en amerikansk man...
En ny undersökning visar att hälften av svenska folket upplever trängsel vid populära svenska semesterdestinationer....
Flera svenska stränder och hamnar prisas av organisationen Blå flagg. I år kommer flaggan att...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy