onsdag 24 apr, 2024

Norsk vinterpremiär i Trysil och Hemsedal

Dela

Foto:Trysil

Nu öppnar även Trysil och Hemsedal för vintersäsongen. Den 2 december kan alla skidåkare ta årets första åk i backen i Trysil och Hemsedal öppnar för säsongen den 8 december.

Nu är det klart för en ny vintersäsong på SkiStars norska fjällanläggningar. Med tillräckligt med kyla under en period har snökanonerna tillsammans med natursnön säkerställt gynnsamma förhållanden. I både Hemsedal och Trysil bjuder denna säsong på uppgraderade liftar och flera nyheter som skapar goda förutsättningar för en fantastisk skidsäsong.

I Trysil smygöppnar backarna redan under helgen den 2-4 december, för att sedan öppna helt för säsongen i samband med Trysils skidtestarhelg den 9-11 december.

– Det finns mycket att se fram emot i vinter. Trysil är Norges största skidort och här utvecklas anläggningen kontinuerligt för att säkerställa fantastiska förutsättningar för skidåkning på ett hållbart sätt. Vi har en härlig vintersäsong framför oss, med ännu bättre förutsättningar än förra året, säger Gudrun Sanaker Lohne, destinationschef i Trysil för SkiStar.

Skidtestarhelgen som var inplanerad till den 2-4 december i Hemsedal ställs därmed in. Uppdaterad information om eventuellt nya datum kommer inom kort, informerar Andreas Smith-Erichsen.

– Vi ser väldigt mycket fram emot att öppna den här vintersäsongen. Trots den milda hösten har vi haft tillräckligt med kyla för att snökanonerna har kunnat arbeta för fullt och idag snöar det. Våra professionella snöläggare och pistmaskinsförare gör ett fantastiskt jobb, säger Andreas Smith-Erichsen, destinationschef i Hemsedal för SkiStar.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Kroatien satsar allt mer på cykelturism med fler leder. Från 2024 täcks hela ön Mljet...
Europa är den kontinent där uppvärmningen går snabbast, med temperaturer som stiger ungefär dubbelt så...
Taxi Stockholm är stolta över att presentera sin hållbarhetsrapport för 2023. Rapporten visar en betydande...
Den 20 april, slog Lisebergsparken upp portarna för den 101:a sommarsäsongen och bjöd in gäster...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy