torsdag 23 maj, 2024

Norwegian hos Kronofogden – missade att betala skatt

Dela

Det norska lågprisflygbolaget Norwegians svenska dotterbolag missade att göra en inbetalning på 19 miljoner kronor i passagerarskatt till svenska staten. Bolaget var dagar ifrån att Kronofogden skulle börja jaga tillgångar i Sverige. Det rapporterar Expressen.

Enligt Norwegian svenska presschef Charlotte Holmberg Jacobsson ska ärendet ha gått direkt till Kronofogden när Norwegian missade den ursprungliga betalningen den 27 juli. Hon säger till Expressen att det rör sig om ett missförstånd och att den uteblivna skattebetalningen inte har något med bolagets finansiella situation att göra.

”Vi har nu gått igenom våra system för att förhindra att detta sker igen”, säger Charlotte Holberg Jacobsson till Expressen.

Norwegian befinner sig i ett pressat läge, bland annat efter problemen med Boeings 737 Max-plan som enligt den senaste kvartalsrapporten bedöms belasta det norska flygbolagets helårsresultat med 700 miljoner norska kronor. 

Aktien har tappat över 69 procent hittills i år på Oslobörsen. Tidigare i år beslutade styrelsen om en nyemission på 3 miljarder norska kronor vilket fick aktien att rasa. Under de tre senaste handelsdagarna har Norwegian tappat mellan drygt 6 och 12 procent.

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy