fredag 14 jun, 2024

Norwegian med 2,5 miljoner passagerare i maj

Foto:Norwegian

Dela

I maj hade Norwegian 2 138 484 passagerare medan Widerøe hade 333 492 passagerare. Totalt hade koncernen 2 472 976 resenärer ombord. Norwegians kapacitet ökade med 19 procent jämfört med maj förra året, medan kabinfaktorn var på 82 procent, ned två procentenheter. Sommarprogrammet har börjat och Norwegian hade i genomsnitt 84 flygplan i drift i maj. För Norwegian ökade antalet passagerare med 12 procent jämfört med maj 2023.

– Jag är nöjd med passagerarsiffrorna för maj. Genomsnittslängden på flygningarna ökade med sju procent. I maj reste cirka 650 000 passagerare till destinationer i södra Europa. Vi har ökat kapaciteten över stora delar av linjenätet för säsongen och ser fram emot att välkomna ännu fler passagerare under den reseintensiva sommarsäsongen, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

Kapaciteten (ASK) var 3 466 miljoner säteskilometer, en ökning med 19 procent jämfört med samma period förra året. Faktisk passagerartrafik (RPK) var 2 843 säteskilometer, upp 16 procent från maj 2023. I maj genomfördes 99,5 procent av de planerade flygningarna. Punktligheten, som mäter andel avgångar inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell, var på 86,1 procent, upp 1,2 procentenheter från maj förra året.

Widerøe med bra siffror
Widerøes resultat visar en ökning på nästan alla delar. Flygbolaget har i princip samma kapacitet som tidigare månader och exakt samma kapacitet som maj förra året, men har flugit över 10 procent fler passagerare i år.

– Det är glädjande att se att Widerøe fortsätter att leverera bra resultat. Kabinfaktorn ökade med imponerande sju procent i maj och majoriteten var i det kommersiella linjenätet. Jag vill tacka Widerøe-teamet för den fina insatsen de gör, fortsätter Geir Karlsen.

Jämför med förra året hade Widerøe en oförändrad kapacitet (ASK) på 179 miljoner säteskilometer i maj. Faktisk passagerartrafik (RPK) var 124 miljoner säteskilometer vilket motsvarar en ökning på hela 10 procent jämfört med maj förra året. Kabinfaktorn var på 69,4 procent.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Familjen Gore hade laddat upp för solsemester i Costa Brava utanför Barcelona. Men när de...
En ökning med 8% jämfört med maj 2023. Under månaden reste 28% av passagerarna till...
Flygbolagets rekonstruktionsplan har i dag sänts till berörda parter, och SAS avser att begära att...
SAS meddelar att 2,3 miljoner passagerare reste med flygbolaget i maj, en ökning om 8...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy