söndag 23 jun, 2024

Norwegian och Norwegian Pilot Union överens om nytt kollektivavtal

Dela

Norwegian och Norwegian Pilot Union överens om nytt kollektivavtal

Norwegian och Norwegian Pilot Union, som organiserar piloterna i Norge, har kommit överens om ett kollektivavtal för 2022–2023. Avtalet säkrar norska jobb, samtidigt som det ger Norwegian flexibilitet att hantera den krävande vintersäsongen.

− Tillsammans säkerställer vi nu flexibilitet och förutsägbarhet, både för Norwegian och för våra pilotkollegor. Avtalet ger oss säsongsflexibilitet som vi anser är absolut nödvändigt för att kunna arbeta kostnadseffektivt under hela vintersäsongen. Piloterna är en av de yrkesgrupper som de senaste åren fått anpassa sig till en vardag med ständiga förändringar och vi som arbetsgivare uppskattar det ömsesidiga förtroendet vi haft under förhandlingarna och det jobb som de förhandlande delegationerna på båda sidor har gjort, säger Guro Poulsen, EVP People på Norwegian.

− Huvudprioriteringen har varit att säkra norska jobb och jag är mycket glad över att vi har uppnått det med detta avtal. Dessutom får vi större förutsägbarhet och bättre möjligheter att planera piloternas arbetsdagar och fritid. Vi har haft samtal som varit krävande, men samtidigt bra och konstruktiva, säger Alf Hansen, ledare för Norwegian Pilot Union och pilot på Norwegian. 

Bolaget och Norwegian Pilot Union vill också samarbeta närmare i framtiden och därmed fortsätta att förstärka det gemensamma arbetet med att utveckla och söka lösningar som bidrar till Norwegians konkurrenskraft. Avtalet omfattar 668 piloter anställda i Norge och gäller från januari i år till oktober 2023.

Pressmeddelande 

Dela

Relaterade inlägg

Anhöriga till de som fallit offer i två dödliga olyckor med Boeings flygplansmodell 737 Max...
En Boeinganställd kvalitetsinspektör hävdar att den amerikanska flygplanstillverkaren felbehandlat och tappat bort hundratals defekta flygplansdelar,...
Air Canada på Stockholm Arlanda Airport med en invigningsceremoni inför de första flygningarna till Toronto...
Amerikanska luftfartsmyndigheten FAA har påbörjat en utredning om hur förfalskat titan fann sin väg in...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy