fredag 12 apr, 2024

Norwegian tappade en halv miljon passagerare sedan oktober

Dela

Foto:norwegian

Norwegian flög 1,4 miljoner passagerare i november – 500.000 färre än i oktober, enligt flygbolagets nya statistik. Samtidigt var siffran 37 procent bättre jämfört med samma månad förra året.

Kapaciteten i ASK, som mäter hur pass välfyllda planen är, steg med 48 procent jämfört med november 2021, medan kabinfaktorn steg med 2,9 procentenheter till 79,5 procent.

Norwegians yield, intäkten per passagerarkilometer, ökade med 10 procent jämfört med samma månad i fjol.

Antalet passagerare uppgick till 1,4 miljoner vilket var en uppgång med 37 procent jämfört med motsvarande månad året innan.

”Vi är nöjda med trafiksiffrorna och resultatutvecklingen. Vi är även glada över att 1,4 miljoner passagerare valde att resa med oss förra månaden”, säger vd Geir Karlsen i en kommentar.

Passagerarsiffran för både september och oktober var dock 1,9 miljoner, vilket Karlsen förklarar det med att november är att betrakta som lågsäsong.

”Men trots att vi nu befinner oss i lågsäsong ser vi en fortsatt stark efterfrågan på flygresor, särskilt till populära sol- och baddestinationer.”

Under november hade Norwegian i genomsnitt 64 flygplan i drift och 99,7 procent av de schemalagda flygningarna genomfördes. Punktligheten, som mäter antal avgångar som avgår inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell, låg på 90,3 procent i november.

”Vi är väl rustade för att kunna vidta nödvändiga säsongsanpassningar. Vi har anpassat linjenätet för vinterns lågsäsong och har säkrat ungefär 15 procent av den uppskattade mängden bränsle vi behöver 2023. När vi blickar framåt ser vi en fortsatt stark efterfrågan på flygresor och särskilt till varmare breddgrader”, säger Geir Karlsen.

Norwegians konkurrent SAS presenterar sina trafiksiffror för november på onsdagen.

Källa:DI.SE-Nyhetsbyrån Direkt

Dela

Relaterade inlägg

Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...
Dulles flygplats i Washington borde döpas om till Donald Trump. Detta tycker republikaner som nu...
Det på många håll trivsamma påskvädret väntas nu förbytas i snöoväder. SMHI hade sedan tidigare utfärdat en gul...
Pennor, filtar och bestick från Air Force One är hett eftertraktade souvenirer bland dem som...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy