onsdag 29 maj, 2024

Norwegian utsett till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer

Dela

Foto:norwegian

Det är femte året i rad som Norwegian vinner SkyTrax World Airline Awards, den mest prestigefyllda och erkända utmärkelsen i flygbranschen.

Det är passagerarna själva som utvärderar de olika flygbolagen och röstar fram vinnarna.

– Jag är väldigt glad över att vi ännu en gång utses till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer. Jag vill rikta ett stort tack till våra passagerare runt om i världen som har röstat på Norwegian. Det här hade aldrig varit möjligt utan alla våra engagerade kollegor både i luften och på marken som varje dag året runt gör sitt yttersta för att ge våra kunder bästa möjliga upplevelse. Det här är ytterligare en bekräftelse på att våra passagerare uppskattar låga priser, god service och nyare, mer miljöanpassade flygplan, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

– Norwegian har blivit en favorit bland kunderna
–Det här priset är ett erkännande av det fantastiska jobb som Norwegian anställda gör varje dag för kunderna. Norwegians lågpriskoncept har blivit en favorit bland kunderna och det här priset är en bekräftelse på det, säger Edward Plaisted, VD för SkyTrax.

Under 2019 har Norwegian tagit emot flera utmärkelser, bland annat ”Norges mest hållbara företag” av Sustainable Brand Index, ”Europas bästa lågprisbolag” av World travel Awards samt ”Bästa inrikes flygbolag i Norge” och ”Bästa flygbolag i Europa” av Grand Travel Awards Norge. 

Bjørn Kjos tog emot utmärkelsen i Paris idag tillsammans med kollegor från Norwegian.

I kategorin ”Världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer” var även Air Canada Rouge, Air AsiaX, Cebu Pacific, Eurowings, French Bee, Jetstart Airways, LEVEL, Scoot och WestJet Airlines nominerade. 

Om SkyTrax Awards:
SkyTrax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända prisutdelningen i flygbranschen. Resande från hela världen deltar varje år i världens största undersökning gällande kundnöjdhet bland flygresenärer. Det är över 300 flygbolag som mäts i undersökningen. Kunderna bedömer allt från upplevelsen vid incheckning, ombordstigning, säteskomfort, renlighet i kabinen, mat, dryck, underhållning och service.

Kontakt för media:
Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Email: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com

Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 11 000 medarbetare. Bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 170 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,8 år. Under 2018 flög över 37 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT).  

De senaste fyra åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För sjätte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax. 

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på FacebookTwitterInstagramLinkedInoch YouTube

Share

FacebookTwitterLinkedInE-post

Dela

Relaterade inlägg

Går allt enligt planerna kan Skellefteå skriva historia vad gäller elektrifierad luftfart. Här kan till...
Det blir ingen strejk på flygplatserna Gardermoen i Oslo och Flesland i Bergen. Fackförbundet Fellesforbundet och Næringslivets...
Flygplatserna Gardermoen i Oslo och Flesland i Bergen riskerar att lamslås av strejk från och...
Sex passagerare och sex medlemmar i besättningen har skadats på ett flygplan med Qatar Airways,...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy