torsdag 18 apr, 2024

Ny discgolfpark med lift på Isaberg

Dela

Nu finns en ny discgolfpark tillgänglig på Isaberg Mountain Resort.
Foto:Mountain Resort.

Den 25 juni öppnade friluftsdestinationen Isaberg upp sitt senaste tillskott, en discgolfpark. Discgolfparken har totalt 12 hål med vackra vyer och med inkluderad lift upp till toppen. 

Isaberg Mountain Resort är en småländsk sport- och fritidsanläggning med året runt-verksamhet som drivs gemensamt av olika aktörer i området kring berget. Vintertid är huvudattraktionen södra Sveriges största skidanläggning, med upp emot 150 000 gästbesök. Sommartid bjuder anläggningen på en uppsjö av sport- och äventyrsaktiviteter för en aktiv fritid. Bland aktiviteterna finns en höghöjdsbana, hinderbana, rodelbana, äventyrsgolf, lekplatser och nu även en discgolf-bana.

– Isabergs discgolfbana blir helt unik eftersom den utmanar med både uppför- och nedförskast i skidbackarna. Såklart är liften också ett roligt och unikt inslag i banan, vilken är designad av Camilla Jernberg. Banan är varierande, rolig och såklart är utsikten mäktig från toppen, säger projektledare Kasper Ignell. 

Discgolf är en social, trevlig och hälsosam sport. Den passar de flesta som gillar att vandra i skog och mark. Antingen har spelaren med en egen disc eller så kan man hyra eller köpa disc på plats.

– Isaberg strävar efter att ständigt utveckla sin åretrunt-verksamhet. I år består nyheterna av en stor asfalterad pumptrack, ny glasskiosk, utegym och nu även en 12-håls discgolfbana. Isaberg skall var en plats där hela familjen trivs, är aktiva och har roligt tillsammans, säger Louise Söderlund vd på Isaberg Mountain Resort.

Totalt har Isaberg över 350 000 besökare per år. Verksamheten omsätter över 100 miljoner i intäkter och sysselsätter 38 fast anställda samt 140 säsongsarbetare. En stor del av sommarbesökarna är utländska turister och vintertid är runt hälften danska skidåkare.

Enligt pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Massiva översvämningar har drabbat den annars torra staden Dubai. På tolv timmar föll lika mycket regn...
Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i den omtalade springnotan i Malmö i julas. Fyra...
Den 20 oktober går den tjugonde upplagan av Palma Marathon Mallorca av stapeln, i år...
Nu bekräftar svenska deltagare, svenska destinationer och svensk besöksnäring, om det stora, internationella intresset för...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy