söndag 19 maj, 2024

Ny stor skidanläggning öppnar i vinter

Dela

Foto:Idre Himmelfjäll

För första gången på 30 år öppnar en ny stor skidanläggning i Sverige. 
Idre Himmelfjäll i Dalarna kommer ha 50 nedfarter när anläggningen är helt klar. Från och med i dag kan man boka vintersemester på den nya skidorten.

Den 17 december invigs den nya skidanläggningen Idre Himmelsfjäll och i dag öppnar bokningen för vintersäsongen. Säsongen sträcker sig från den 17 december fram till den 19 april 2020.

Anläggningen ligger på Himmeråsens sluttningar, väster om Idre Fjäll och öster om Burusjön, Städjan och Nipfjällets naturreservat. 

I ett första skede kommer det att finnas 18 nedfarter, uthyrning av skidutrustning och skoter. Det kommer även att finnas fina längdskidåkningsspår, skidläger och tävlingar. Dessutom kan alla barn se hur tomten förbereder julen dagen före julafton. Det sker i samarbete med sagolandet Tomteland som är en av Sveriges största temaparker. Sagovärlden iscensätts med musikal och levande teater. 

– Många barnfamiljer kommer garanterat att bli förtjusta i Idre Himmelfjäll och vår skidanläggning med nedfarter som slingrar sig fram genom genuin fjällnatur, säger Torbjörn Wallin, vd Idre Himmelfjäll.

Frida Hansdotter är delaktig

När Idre Himmelfjäll är helt utbyggd om 15 till 20 år man att erbjuda gästerna över 20 000 bäddar, ett 50-tal alpina nedfarter, hotell, restauranger, butiker och tillhörande service. 

En av Idre Himmelfjälls många rådgivare i utformningen och uppbyggnaden av anläggningen är alpina storstjärnan Frida Hansdotter.

– Det känns helt fantastiskt att vi äntligen kan öppna bokningen. Idre Himmelfjäll är en unik destination med riktiga fjäll och aktiviteter, den som bokar får uppleva något helt nytt, säger Torbjörn Wallin.

För första gången på 30 år öppnas en ny stor skidanläggning i Sverige. Idre Himmelfjäll blir den största turistsatsningen i svenska fjällvärlden sedan Kläppen byggdes i Sälen på 80-talet.

Källa:aftonbladet.se

Dela

Relaterade inlägg

Därför utökar researrangören nu sitt vinterprogram med ytterligare en destination i Afrika: Gambia! - Sedan pandemin har...
Maldiverna är en ledande global aktör inom hållbarhet på den internationella scenen som världens lägst...
Rånäs Slott har precis mottagit den prestigefyllda Travellers' Choice-utmärkelsen från Tripadvisor! - Det känns verkligen fantastiskt att...
Soliga dagar och stigande temperaturer får svenskarna att kasta av sig kläderna, men borde du...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy