måndag 20 maj, 2024

Ny undersökning: En av sex åker på skidsemester 2024

Foto:Infostat

Dela

Foto:Infostat

En av sex, 17,4 procent, har redan bestämt sig för att åka på skidsemester den här säsongen. Samtidigt är många fortfarande obestämda. Det visar analysföretaget Infostat i en oberoende mätning. 

Skidsemester i Sverige är den tredje mest populära semesterformen efter solsemester utomlands och solsemester i Sverige. I den nationella skidundersökningen ger Infostat svar om hushållens planer för skidsäsongen 2024. 

— Att en av sex väljer att åka på skidsemester i år får ses som förhållandevis höga siffror, givet att många hushåll har ett mer ansträngt ekonomiskt läge den här säsongen, säger Mårten Lindberg, marknadschef på Infostat. 

— Den vanligaste skidturisten är en barnfamilj. I den gruppen åker över en av fem på skidsemester den här säsongen, säger Mårten Lindberg, marknadschef på Infostat.

Åker på skidsemester säsongen 2024, demografiska grupper
Åker på skidsemester säsongen 2024, demografiska grupper. Källa Infostat

De senaste åren har varit positiva för landets skidortanläggningar, med höga värden på sålda skiddagar och skidpassomsättning. 

— Bland barnfamiljer är det hela 8 av 10 som brukar åka på skidsemester som också åker i år. Det är överraskande positiva siffor, eftersom våra analyser visar att barnfamiljer har drabbats särskilt hårt av inflationen under 2023. Tillsammans med gynnsamma väderförhållanden visar mätningen att vi kan förvänta oss många skidåkare i backarna också i år, säger Mårten Lindberg, marknadschef på Infostat. 

Med lite drygt fem veckor kvar till sportlov är det många som fortfarande inte har bestämt sig. I gruppen som brukar åka på skidsemester är det drygt en av fyra (23 procent) som fortfarande inte har bestämt sig.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Den har av president Emmanuel Macron beskrivits som ”250 gram magi och perfektion”. Nu blir...
Sex nya rymdturister har varit ute på en kort resa med några minuters tyngdlöshet. De...
Därför utökar researrangören nu sitt vinterprogram med ytterligare en destination i Afrika: Gambia! - Sedan pandemin har...
Maldiverna är en ledande global aktör inom hållbarhet på den internationella scenen som världens lägst...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy