torsdag 18 apr, 2024

Oscarsnominerade filmer lockar resenärer till inspelningsplatserna

Foto Unsplash

Dela

Den 11 mars kommer Los Angeles att stå värd för den 96:e Oscarsgalan, en efterlängtad händelse i filmvärlden. Denna prestigefyllda kväll attraherar europeisk turism och fransmännen ligger högst bland de som söker efter flyg till Los Angeles.

Men även svenskarna planerar att åka till Los Angeles under galan. Travellink, en av de ledande online-resebyråerna, har undersökt restrender relaterade till Oscarsgalan och till inspelningsplatserna för de nominerade filmerna. 

 • Frankrike är det europeiska land där man är mest benägna att söka efter flyg till Los Angeles under Oscarsgalan, mellan den 3 mars och den 17 mars 2024. Tyskland ligger på andra plats och Spanien på tredje. 24 procent fler fransmän och tyskar har sökt flyg till Los Angeles under Oscars-perioden, jämfört med 2023.
   
 • Bland svenskar har sökningar efter resor till Los Angeles under samma period ökat med 4 procent i år jämfört med i fjol.
   
 • Bokningarna till Los Angeles, där Barbie spelades in, ökade med hela 91 procent från premiären den 19 juli till slutet av augusti 2023.
   

Populärt besöka inspelningsplatserna

Att besöka platserna där filmerna spelats in, har blivit en populär restrend över hela världen. Varje år nomineras många filmer som väcker resenärernas nyfikenhet. Trenden återspeglas även bland årets nominerade, bland annat den berömda biografin om atombombens far, Oppenheimer, med 13 nomineringar, Killers of the Flower Moon med Leonardo DiCaprio med 10 nomineringar, Barbie med 8 nomineringar och Past Lives med 2 nomineringar.

 • Past Lives hade premiär den 2 juni 2023. Här har antalet flygbokningar för att besöka inspelningsplatserna i Seoul, Sydkorea och New York City ökat med: +69% till Seoul och +20% till New York City i juni 2023 jämfört med året innan.
   
 • Barbie hade premiär den 19 juli 2023. Här har antalet flygbokningar för att besöka inspelningsplatsen Los Angeles, Kalifornien ökat med +91% under juli och augusti 2023 jämfört med året innan.
   
 • Oppenheimer hade premiär den 19 juli 2023. Här har antalet flygbokningar för att besöka inspelningsplatsen Albuquerque, New Mexico ökat med +76% i juli och augusti 2023 jämfört med året innan.
   
 • Killers of the Flower Moon hade premiär den 18 oktober 2023. Här har antalet flygbokningar för att besöka inspelningsplatsen Oklahoma, USA ökat med +47% i oktober och november 2023.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Massiva översvämningar har drabbat den annars torra staden Dubai. På tolv timmar föll lika mycket regn...
Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i den omtalade springnotan i Malmö i julas. Fyra...
Den 20 oktober går den tjugonde upplagan av Palma Marathon Mallorca av stapeln, i år...
Nu bekräftar svenska deltagare, svenska destinationer och svensk besöksnäring, om det stora, internationella intresset för...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy