måndag 20 maj, 2024

Övernattningskrav stoppar svenskar i Danmark

Dela

Foto: Wikimedia Commons CC – Thue

Svenskar från tolv län släpps in i Danmark, men det är inte samma krav som gäller för samtliga. De som inte känner till kraven på giltiga skäl till besöket eller har minst sex bokade övernattningar riskerar att avvisas vid gränsen, vilket har drabbat ovetande svenskar som stoppats, rapporterar Sydsvenskan.

Svenskar från Skåne, Blekinge och Halland omfattas av speciella regler och får resa in i Danmark utan särskilda skäl. Men de som kommer från något av de övriga nio gröna länen måste ha skäl eller minst sex bokade övernattningar i landet för att släppas in. De bokade övernattningarna ska bevisas. Övriga skäl är exempelvis att jobba i landet eller att du ska besöka en närstående, enligt danska polisens hemsida.

De nio gröna länen som har särskilda krav om till exempel övernattning är: Västerbotten, Jämtland, Uppsala, Södermanland, Östergötland, Örebro, Värmland, Kalmar och Kronoberg.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy