onsdag 29 maj, 2024

Pekings nya jätteflygplats är färdigbyggd

Dela

FOTO: METHANOLIA / ZAHA HADID ARCHITECTS

Sista spadtaget är tagit, och i september är det dags för invigning. Här är Pekings nya flygplats, Beijing Daxing International Airport.

Flygandet i Kina ökar lavinartat, och för att tillmötesgå behoven har det byggts en ny flygplats i Peking, Beijing Daxing International Airport. Nu är den enorma flygplatsen färdig, skriver Allt om resor som hänvisar till Bangkok post. Flygplatsen är formad som en sjöstjärna och har kostat närmare 162 miljarder kronor. 

Firar Folkrepubliken Kinas 70-årsdag 

Trots att flygplatsen officiellt är färdig så dröjer invigningen till 30 september. Detta då Folkrepubliken Kina bildades för 70 år sedan, 1 oktober 1949. Invigningen sker bland annat med en militärparad genom staden.

Ska bli världens största flygplats 

Förutom själva flygplatsen har man även byggt en tågstation så att flygplatsen kan nås av Pekings besökare och bosatta på cirka 20 minuter.

Efter invigningen i höst ska flygplatsen fortsätta utvecklas, och år 2025 ska flygplatsen kunna ta emot 72 miljoner passagerare. Efter det ska antalet landningsbanor utökas, bland annat ska en militär landningsbana byggas på platsen, och år 2040 är planer att 100 miljoner resenärer ska kunna befinna sig på flygplatsen. Beijing Daxing International Airport blir i så fall den största flygplatsen i världen, i alla fall den största flygplatsen med endast en terminal. Byggnaden är även stor till ytan, närmare bestämt stor som 100 fotbollsplaner. 

Källa:aftonbladet

Dela

Relaterade inlägg

Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy