torsdag 23 maj, 2024

Per Sjödell ny i statligt ägda Visit Swedens styrelse

Dela

Foto:Visit Swedens

Vid årets bolagsstämma i slutet av april, för det statligt ägda marknadsföringsbolaget för turistlandet Sverige, Visit Sweden AB, valdes en ny ledamot in i styrelsen: Per Sjödell.

Per Sjödell (f 1972) har en magisterexamen i ekonomi från Linköpings Universitet. Han har en bakgrund som global marknadsdirektör H&M, marknadschef ICA, VD Pocket Shop samt Sverige-VD för Gant och Fiskars. Han har varit styrelseordförande för Lindex, Lyko och Nordic Morning samt styrelseledamot i Stockmann och Akademibokhandeln.

Idag är Per verksam som styrelseordförande för Arkvision Nordic, Identity Works, Equestrian Stockholm och Parfym.se. Han är också styrelseledamot i Spendrups, Swedavia, Spring Wine & Spirits, Haypp Group och Carismar Software.

– Per blir ett bra tillskott och komplement till styrelsen med sin breda erfarenhet och engagemang för bland annat marknadsföring, värdeskapande och digitalisering, säger Karin Johansson, styrelseordförande för Visit Sweden.

– Jag vill även passa på att tacka Jari Virtanen som efter nio års klokskap nu lämnar över stafettpinnen som styrelseledamot för Visit Sweden till Per.

– Det ska bli otroligt kul att få jobba tillsammans med Visit Swedens duktiga team och bidra till att marknadsföra vårt fantastiska land. säger Per Sjödell, nytillträdd styrelseledamot för Visit Sweden.

– Jag vill verkligen välkomna Per till Vist Sweden och är övertygad om att han kommer att tillföra insikter och värdefulla aspekter till vårt arbete att skapa värde för svensk turism- och besöksnäring genom marknadsföring av turistlandet Sverige, säger Susanne Anderson, vd för Visit Sweden.

I samband med årsstämman avtackades Jari Virtanen, VD för Stena Line Travel & Retail Group som suttit i styrelsen som ledamot sedan 2014. Både ordförande, bolag och ägare tackade för Jaris höga kompetens och engagemang. 

Enligt Pressmeddelande

Dela

Relaterade inlägg

Reslusten är hög bland svenskarna och 55 procent uppger att de kommer resa utomlands på...
Denna rapport undersöker de kritiska aspekterna av infrastrukturen i Sverige som påverkar rese- och besöksnäringen....
Den har av president Emmanuel Macron beskrivits som ”250 gram magi och perfektion”. Nu blir...
Sex nya rymdturister har varit ute på en kort resa med några minuters tyngdlöshet. De...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy