måndag 20 maj, 2024

Petronella Modin utsedd till vice vd på Swedish Lapland Visitors Board

Dela

Foto:Swedish Lapland

Styrelsen för Swedish Laplands Visitors Board utser Petronella Modin till organisationens vice VD. Petronella jobbar idag som projektledare för projektet Business Capacity Building in Swedish Lapland, ett av Sveriges största besöksnäringsprojekt.

Utvecklingen inom besöksnäringen i Sveriges arktiska destination, Swedish Lapland, har de senaste året varit mycket god. Stora privata investeringar har gjorts samtidigt som Swedish Lapland Visitors Board (SLVB) har drivit två av Sveriges största besöksnäringsprojekt genom tiderna. Något som resulterat i en stor ökning av internationella gäster till destinationen de senaste åren. Parallellt med detta har samarbeten med nord-Norge och finska Lappland fördjupats, allt för att sätta den arktiska delen av Europa på världsresenärernas karta.

—Vi organiserar helt enkelt om för att förstärka Swedish Lapland Visitor Boards organisation, säger styrelseordförande Jalle Svanberg.

—Vi ser att det finns ett behov av en vice VD som kan företräda organisationen i vissa frågor och Petronella har just den kompetens och erfarenhet som behövs.

Tillsammans med Petronella kommer Andreas Lind, tidigare näringslivschef på Länsstyrelsen, att snart tillträda sin tjänst som ny VD för SLVB. 

—För mig känns det självklart att Petronella axlar jobbet som vice VD. Tillsammans tror jag att vi kan komplettera varandra i de stora strategiska beslut vi som organisation står inför, säger Andreas och fortsätter

—Ja, som faktiskt hela branschen står inför gällande fortsatt god utveckling och framtidens hållbarhetsfrågor. 

Petronella Modin har jobbat på SLVB sedan 2015. Hon är själv passionerad skidåkare och älskar att vara ute. Destinationens löfte att den internationella gästen är välkommen till Swedish Lapland för att dela vår arktiska vardag är med andra ord inget nytt för henne, tvärtom finner hon glädje i den arktiska livsstilen. 

—Jag förstår att funktionen av en vice VD är något vi inom organisationen behöver för att snabbare och effektivare kunna manövrera i den här växande näringen.

—Och egentligen handlar det ju bara om att vi fortsatt ska skapa möjligheter för att vara en destination i absolut världsklass, säger Petronella.

Petronella Modin tillträder tjänsten som vice VD från den första november 2019.

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy