lördag 20 apr, 2024

Petter Stordalen expanderar i hjärtat av Uppsala när nytt hotell ska byggas

Dela

Visionsbild över det nya hotellet
Visionsbild över det nya hotellet

Nu är det klart att det blir Nordic Choice Hotels som får drifta det nya hotellet mitt emellan Uppsala Konsert och Kongress och Centralstationen med 210 rum. 

Hotellet kommer att utgöra en tredjedel av det nya kvarteret som nu ska byggas i Uppsala city. Med en takbar och terrass på 900 kvadratmeter samt en spaavdelning med en 19 meter lång utomhuspool och solterrass skapas en ny typ av mötesplats och destination i Uppsala

– Uppsala är en underbar stad och äntligen får vi bygga ytterligare ett hotell här. Med oslagbar närhet till allt som Uppsala har att erbjuda inom kultur, mat och dryck och historia kommer vi kunna skapa fantastiska gästupplevelser. Vi kommer också kunna erbjuda ett fantastiskt poolområde på takvåningen, något som är en personlig favorit för min del, säger Petter Stordalen, grundare av Nordic Choice Hotels.

I det nya kvarteret som uppförs i samband med hotellet kommer det även rymmas restauranger och takbarer och i tillägg goda faciliteter för kontors- och co-working platser. Fastighetsägare för det nya projektet är Mässing Properties och Alma Property Partners. Totalt omfattar hotellet 10.000 kvm.

– Det här är ett fantastiskt läge i Uppsala och hotellet kommer att utgöra kvarterets hjärta och skapa ett levande område från morgon till kväll. Med en roof-top bar och spa skapar vi ett hotell som inte finns i Uppsala idag och vi är glada att göra det tillsammans med en stark aktör som Nordic Choice Hotels. Vi delar visionen om att skapa en plats där hotellgäster och Uppsalabor kan mötas i en spännande miljö. Hotellet blir ett perfekt komplement till det övriga kvarteret och säkerställer att vi kan skapa Uppsalas attraktivaste kontorsytor, säger Fredrik Mässing, VD på Mässing Properties.

Närheten till både Arlanda och Stockholm gör det lätt för både uppsalabor och tillresta resenärer att besöka hotellet. Hjärtat i hotellet blir den publika ytan på entréplan som kommer erbjuda 1900 kvadratmeter i olika design, totalt rymmer restaurangen och baren 730 personer. 

Bygget av hotellet beräknas påbörjas 2023 och stå färdigt under 2026. Annordia har varit rådgivare till fastighetsägaren vid utvecklingen av hotellet och rekryteringen av operatör.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...
Dulles flygplats i Washington borde döpas om till Donald Trump. Detta tycker republikaner som nu...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy