torsdag 18 apr, 2024

Piloter avstängda efter slagsmål i cockpit

Dela

Foto: Air France

Två piloter på flygbolaget Air France har stängts av efter att ha slagits i cockpit samtidigt som flygplanet befann sig i luften, enligt uppgifter till schweiziska La Tribune.

Bolaget granskas i en rapport, där det framgår att vissa av dess piloter bryter mot säkerhetsrutiner.

De två piloterna som stängts av slogs i cockpit på en flygning mellan Genève och Paris i juni, enligt uppgifter till tidningen. Flygningen kunde fortsätta utan att påverkas av slagsmålet och planet landade säkert.

Tidningen skriver att kabinpersonal ingrep vid slagsmålet, och en person var kvar i cockpit med piloterna resten av flygningen.

Händelsen uppmärksammades i en rapport från Frankrikes flygsäkerhetsmyndighet (BEA). Enligt rapporten är det vissa av Air Frances piloter som inte helt följer säkerhetsprotokoll.

Rapporten tar också upp ett fall från 2020, då det blev en bränsleläcka på ett flygplan som var på väg från Kongo-Brazzavilles huvudstad till Paris. Piloterna omdirigerade planet men landade inte så snart som möjligt, vilket man enligt rutinerna måste göra.

Tre liknande händelser mellan 2017 och 2022 lyfts i rapporten.

Air France uppger att bolaget kommer att genomföra en säkerhetsöversyn och lovar att följa de rekommendationer som BEA lyfter, bland annat att göra utbildningsmanualen strängare om att hålla sig till rutinerna.

Bolaget noterar dock att det har tusentals flygningar dagligen och att rapporten endast nämner ett fåtal incidenter. Air France pilotförbund insisterar på att säkerheten är av största vikt för alla piloter.

Källa: TT-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Finska petroleumbolaget Neste har fått en order från Boeing på 7,5 miljoner gallon, motsvarande mer...
Lufthansa rapporterar ett preliminärt justerat rörelseresultat på -849 miljoner euro, motsvarande drygt 9,8 miljarder kronor,...
Tyska flygbolaget Lufthansa skjuter fram sina avgångar till Amman, Erbil och Tel Aviv till tisdag,...
Det amerikanska flygbolaget Delta Air Lines redovisar ett oväntat starkt resultat för årets första kvartal....

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy