måndag 24 jun, 2024

Polisen: Räkna inte med provisoriska pass

Dela

De långa väntetiderna på att förnya passet har ökat efterfrågan även på provisoriska pass, rapporterar P4 Uppland. Men enligt gränspolisen på Arlanda är det ingen bra lösning för ressugna.

– Man ska inte räkna med att det går att lösa genom att ställa sig i kön till provisoriska pass. Det gäller att vara ute i god tid och försöka få tag i ett ordinarie pass, säger kommissarie Lisa Granqvist till radion.

Trycket är enligt gränspolisen extremt högt och möjligheten att ta nya kölappar får stängas av om dagarna. Provisoriska pass är en nödlösning som bara gäller för en resa.

– Man använder det inte så som det är tänkt. Vi är inte dimensionerade för att ta hand om det ökade trycket som uppstått på grund av den passkulden som finns, säger Granqvist.

Ett vanligt pass och nationellt id-kort söks hos polisen. Just nu är bokningssystemet mycket ansträngt och väntetiden kan vara flera månader.

Käla:TT

Dela

Relaterade inlägg

Nu, inträffar sommarsolståndet. Det innebär är att idag är årets längsta dag. Nu väntar årets kortaste...
Sedan i oktober 2023 har Utrikesdepartementet avrått svenskar från att resa till Libanon. Men trots avrådan...
Bokningstrycket hos Skidanläggningsföretaget Skistar fortsätter att öka. Och det är framförallt de danska gästerna som...
Sverige sprakar av musikaliska upplevelser när internationella världsstjärnor, hyllade musikaler, traditionsenliga spelmansstämmor och folkliga festivaler...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy