onsdag 24 apr, 2024

Premiär på Liseberg och nya området Luna Park invigdes  – av sexåriga besökaren Luna Park

Dela

Här klipper sexåriga Luna Park bandet och inviger nya området med samma namn på Liseberg. Foto: Will Rose
Foto: Will Rose

Lördag 23 april slog Liseberg upp grindarna för sommarsäsongen och det var premiär för det nya området Luna Park. Området invigdes av ingen mindre än sexåriga besökaren med samma namn, Luna Park, som klippte bandet och tog första åket i de nya attraktionerna. – Att åka Turbo var allra roligast, berättade Luna Park, 6 år från Göteborg.

Under påsklovet efterlyste Liseberg personer vid namn Luna för att hjälpa till att inviga det nya området uppe på berget – Luna Park. Totalt fick nöjesparken in över 1000 ansökningar från Lunor över hela landet. 20 stycken valdes ut för att komma till Liseberg med sina familjer på premiären. Bland dem fanns sexåriga Luna Park som klippte bandet och invigde det nya området med samma namn.

– Det var roligt att inviga och klippa bandet, men att åka Turbo var allra roligast, berättade Luna Park, 6 år från Göteborg. 

Luna Park ligger på berget ovanför FlumeRide, vid Aerospin och Blomsterkarusellen med utsikt över hela nöjesparken. Området är dekorerat med mycket belysning, sirlig byggnadskonst och innovationsrikedom och är en hyllning till ett historiskt koncept som funnits på nöjesparker sedan 1860-talet. Det är också första delen av Lisebergs satsning inför 100-årsjubileumet som väntar nästa år. Då kompletteras området med ytterligare en attraktion – berg- och dalbanan Luna. Men redan i år öppnade alltså de två nya attraktionerna Turbo & Tempus.

– Det är ett fantastiskt vackert område med belysning och dekor och storslagen utsikt från berget. Med Turbo & Tempus får vi två nya spännande attraktioner för hela familjen, lagom kittlande och roliga att åka tillsammans, säger Andreas Andersen, vd Liseberg.

Nytt för sommarsäsongen på Liseberg är också AtmosFear VR – en skräddarsydd ”virtual reality”-upplevelse samtidigt som du åker i en hastighet av 110km/h ner för Europas högsta ”fritt fall”. Den nya restaurangen Al Parco slår upp dörrarna med rykande färska napolitanska pizzor, pasta och antipasti på menyn. Och i den nya godisbutiken Curiosa Nebulosa bjuds gästerna på en magisk godisupplevelse som är lika läcker för gom som för öga.

Dela

Relaterade inlägg

I april slog dörrarna upp för Göteborgs nya upplevelsecenter, World of Volvo. Teknisk innovation, ikoniska...
Nu står det klart att Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg blir Årets museum 2024. Priset delas...
Till sommaren lanserar FlixBus två nya linjer till Arlanda flygplats med dagliga avgångar mellan Stockholm...
Kroatien satsar allt mer på cykelturism med fler leder. Från 2024 täcks hela ön Mljet...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy