torsdag 23 maj, 2024

Qatar Airways ställer in flyg till Kina

Dela

Foto:qatarairways

Flygbolaget Qatar Airways ställer in flyg till Fastlandskina från och med idag den 3 februari. Enligt bolaget är beslutet en konsekvens av att inträdesrestriktioner som vissa länder infört försvårar för bolaget att bemanna sina schemalagda flygningar. 

I ett pressmeddelande skriver Qatar Airways att många i bolagets personal nyligen har rest till Fastlandskina vilket innebär att dessa restriktioner gör det omöjligt för bolaget att schemalägga personalen på vissa rutter. 

”Vi har placerats i en utmanande operativ situation där flygbolaget inte kan fortsätta med sin globala verksamhet som en konsekvens av dess begränsningar för alla som besökt Kina. Om vi fortsätter verksamheten hade det stora antalet anställda som skulle ha rest till Kina begränsats till att arbeta på vissa flygningar”, säger Akbar Al Baker, vd för Qatar Airways, i en kommentar. 

”Vi kommer omedelbart återuppta vår verksamhet till Kina när de statliga begränsningarna lyfts”, fortsätter han.

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy