måndag 20 maj, 2024

Rekordmånga bokningar av sommarresor efter skatteåterbäringen

Foto:TUI

Dela

Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de rekordstora utbetalningarna lett till en rusning efter semesterresor. Jämfört med i fjol har bokningarna hos TUI nämligen ökat med över tio procent.

Främst är det resor under de populära semesterveckorna i juni och juli som bokas just nu.

– Det märks tydligt på våra bokningar att många svenskar har fått ett extra tillskott i hushållskassan. De två senaste veckorna har vi haft vår bästa försäljningsperiod sedan början av året. Majoriteten av resorna som bokas just nu är resor under högsäsongen, vilket är perioden då många barnfamiljer reser och priserna på resor generellt sett också är högre, säger Dian Martinez Valencia, kommunikationsansvarig på TUI.

Bland destinationerna som flest bokar återfinns flera populära resmål som Rhodos, Kreta, Cypern och Mallorca. Samtidigt ser TUI att Turkiet haft en väldigt positiv bokningstakt i samband med skatteåterbäringen.

– Det är många barnfamiljer som bokar sommarresan nu och just Turkiet med sina många all inclusive-resorter är ett väldigt populärt resmål i denna kundgrupp. Hotellen och servicen håller väldigt hög nivå och du får mycket mer resa för pengarna jämfört med många andra resmål runt Medelhavet, säger Dian Martinez Valencia, kommunikationsansvarig på TUI.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...
Dulles flygplats i Washington borde döpas om till Donald Trump. Detta tycker republikaner som nu...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy