onsdag 24 apr, 2024

Rekordsommaren 2022 – Intresset för aktiviteter i fjällmiljö och fler norska gäster ger Holiday Club Åre nya rekord

Dela

Rekordsommaren 2022 - Intresset för aktiviteter i fjällmiljö och fler norska gäster ger Holiday Club Åre nya rekord

Det fortsatta intresset för en aktiv semester i fjällmiljö i kombination med hotellets breda utbud, har lett till att Holiday Club Åre presenterar ett nytt sommarrekord. Beläggningen i juli månad landade på 84% vilket är den högsta beläggningen på en enskild månad sedan juni 2011 och försäljningen för hela sommarperioden ökade med +29% jmf med fg år.  

– Att vi skulle lyckas slå förra sommarens all time high siffror var en målbild som vi glädjande lyckades överträffa. Det visar att vi har en produkt och ett utbud som tilltalar marknaden, säger Satu Andersson VD Holiday Club Åre.

Målgruppen har breddats samtidigt som satsningarna på ännu fler aktiviteter och en högre tillgänglighet på restaurangutbudet har lett till att gästerna spenderat mer under sin vistelse.  
– Även om bokningarna för sommaren kom senare än förra året så har gästerna nyttjat fler av våra produkter. Efterfrågan på hundrum har varit stort, behandlingarna har varit fullbokade och restaurangerna har ökat sin försäljning. Under Summer Camp veckorna har gästerna fått skjuts av KIA ut till fler äventyr, vilket har varit enormt uppskattat, säger Satu Andersson.

Holiday Club Åre håller öppet året runt och erbjuder rymliga hotellrum och lägenheter, ett stort upplevelsebad, SATS gym med panoramautsikt, KIDs lab, eget aktivitetsutbud samt flera restauranger och barer. Det är enkelt att semestra på fjällens äventyrshotell. 

– Vår arena har varit frekvent nyttjad under sommarmånaderna och vi ser en allt högre efterfrågan på dom större evenemangen. Arenan i kombination med Åres totala utbud av aktiviteter blir en reseanledning för många företag och därmed också en betydelsefull motor för hela näringen i Åre by, säger Satu Andersson.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy