lördag 20 apr, 2024

RentBike är Årets Turistentreprenör i Kronobergs län 2022

Dela

Johan Sundh och Malin Rosberg Gustafsson med dottern Juni Sundh, RentBike, är stolta vinnare av utmärkelsen Årets Turistentreprenör i Kronobergs län 2022. Foto: Sandra Pfaus
Foto: Sandra Pfaus

Utmärkelsen Årets Turistentreprenör i Kronobergs län 2022 går till RentBike. Företaget har tagit den traditionella cykeluthyrningen till nya nivåer genom starka, hållbara lokala och nationella samarbeten samt innovativa lösningar för en smidig, sömlös bokningsprocess och upplevelse.

Johan Sundh grundade RentBike i Växjö 2017 och erbjuder idag helhetslösningar kopplat till cykeluthyrning, cykelpaket med bagagetransport och cykelservice. Johan bidrar starkt till samarbetet lokalt och hans cyklar finns utplacerade hos ett stort antal besöksnäringsföretag i länet, samt på över 40 andra destinationer i Sverige. 

Bokningssystemet har han tagit fram tillsammans med sambon Malin Rosberg Gustafsson och detta möjliggjorde bland annat elcykelsatsningen i Destination Åsnen sommaren 2022. För att stimulera besökare till mer klimatsmarta transporter fördelades 40 cyklar på sju platser, så att gästen kunde boka sin cykel med upphämtning på en plats och avlämning på en annan.

– Det är verkligen en ära att bli nominerad och vinna denna utmärkelsen. De senaste fem åren har innefattat hårt arbete och det är fantastiskt roligt att det uppskattas och uppmärksammas, säger Johan Sundh som ser stor potential och många möjligheter för framtiden.

Eric Wickell, vd på Destination Småland, är stolt över länets representant:
 RentBike är ett föredöme när det kommer till hållbar och stark utveckling av besöksnäringen i Kronoberg och Sverige. Företaget utgår ifrån Växjö och har flera samarbeten med andra besöksnäringsföretag inom länet. Dessutom skapar de goda förutsättningar för utveckling av destinationer i hela södra Sverige – från Gävle ner till Ystad, säger Eric.

Utmärkelsen Årets Turistentreprenör i Kronobergs län delas ut av Destination Småland och vinnaren blir länets nominerade till det nationella Stora Turismpriset. Stora Turismpriset 2022 delas ut den 30 november på Vasateatern i Stockholm för 29:e året i rad och går till en verksamhet som på ett innovativt och hållbart sätt bidrar till att utveckla besöksnäringen.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Massiva översvämningar har drabbat den annars torra staden Dubai. På tolv timmar föll lika mycket regn...
Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i den omtalade springnotan i Malmö i julas. Fyra...
Den 20 oktober går den tjugonde upplagan av Palma Marathon Mallorca av stapeln, i år...
Nu bekräftar svenska deltagare, svenska destinationer och svensk besöksnäring, om det stora, internationella intresset för...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy