onsdag 24 jul, 2024

Resebyråns bästa tips för att fynda sommarresor

Foto:Ticket

Dela

Semestern står för dörren för många, och längtan efter lata dagar i solen smyger sig på. Att den svenska sommaren är något särskilt är vi många eniga om – men likväl att den är oberäknelig. För de som inte har en resa bokad än men vill ha solgaranti på sina semesterdagar har resebyrån Ticket listat sina bästa tips för att hitta en resa till så bra pris som möjligt.

– Trycket på resor fortsätter vara högt! Många har både den långa vintern och förra årets ostadiga sommar färskt i minnet, och väljer därför att solsäkra sin semester genom att boka en resa. För de som inte har bokat än, finns det en del sista minuten-resor kvar att tillgå – och några smarta tips att ha med sig för att hitta den mest plånboksvänliga resan, säger Katja Stellmo, produktchef på Ticket

Att avvakta in i det sista har förr i tiden varit ett bra sätt att hitta de billigaste resorna. Efter pandemin ser det dock annorlunda ut, då efterfrågan på resor är hög – kontra utbudet hos charterleverantörerna som sedan pandemin inte helt hunnit matcha efterfrågan än. Dock finns det smarta sätt att komma ner i pris.

– Om du nu är ute i sista sekund, satsa på charter snarare än reguljärflyg. Här finns det trots allt fynd på kvarvarande resor att göra om du kan vara flexibel med timing och destination. Vädret styr alltid priserna, men inte bara vädret på destinationen. Passa på att boka resan en riktigt solig dag hemma i Sverige – då är det färre som bokar och i stället njuter av vädret, och priserna går därför ner. Om du kan stretcha semestern till efter skolstarten i augusti har du även där många tusenlappar att spara, tipsar Katja Stellmo.

Bästa tipsen för att hitta billigare resor:

  • Flexibilitet! Var flexibel med avresa både vad gäller tid på dygnet och resdag. Var beredd på att snabbt kunna resa i väg.
  • Upptäck nya platser. Var öppen för nya destinationer och bredda dina preferenser. Upplev charmen med att uppleva en helt ny destination. Se bortom de mest klassiska charterdestinationerna, och snegla på mer dolda pärlor. Albanien, Turkiet och Sopot i Polen är exempel på resmål som både är solsäkra och prisvärda.
  • Avvakta till skolstart. Om du kan vänta med att resa tills skolorna börjar – gör det. Priserna dalar rejält från och med slutet av augusti.
  • Ha koll på väderleksrapporten. Är det soligt för stunden i Sverige så sjunker priserna på resor. Vänta inte tills eventuellt dåligt väder sveper in – då kommer fler än du vilja boka en resa.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

All trafik till och från flygplatsen i Catania på östra Sicilien har stoppats på grund...
UN Tourism och TUI Care Foundation stärker sitt pågående partnerskap genom att underteckna ett avtal med fokus...
En ny Sifoundersökning från TUI genomförd av Kantar Media avslöjar vad svenskarna värdesätter när de planerar en...
Även om få anser att influencers semesterbilder representerar verkligheten så känner sig ändå vissa mindre...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy