torsdag 18 apr, 2024

Royal Jordanian Airlines planerar att öppna ny linje från Stockholm som led i offensiv ny strategi

Dela

13 oktober 2022  Royal Jordanian Airlines kommer till sommarprogrammet 2023 starta en ny linje Arlanda-Amman non-stop, två gånger i veckan med Airbus A320. Samtidigt kommer dagens linje från Köpenhamn utökas från två till flera dagar i veckan.

Oneworld-medlemmen Royal Jordanian, RJ, ser Skandinavien som en viktig del i en ambitiös plan på att öka turismsatsningen i Jordanien, men också att göra Amman till det centralaste navet i Levanten, tidigare i strid med Beirut. RJ kommer utöka sitt fokus på att bli ledande turistoperatör till området, något som Stockholmslinjen är ett prov på.

Det berättade Karim Makhlouf, Chief Commercial Officer för RJ vid ett nätverksevent i Stockholm på Biblioteket Live, för arrangörer, partners, press, myndigheter och diplomater.

Satsningen sker i samarbete med Jordan Tourism Board. Nu vill man också ordna resor som visar Jordaniens högklassiga vinproduktion, modescenen, matkultur och musik, däribland opera! Jordanien är ju sedan tidigare känt för den röda ökenklippstaden Petra, med sin unika arkitektur uthuggen direkt i klippan och sinnrika vattenledningssystem. Ett kort hopp och du kan uppleva unik spakultur kring Döda havets och därmed Jordens lägsta punkt och Aqaba vid kristallklara Röda havet,med rikt marint liv och koraller, liksom för huvudstaden Ammans historiska artefakter och den antika romerska staden Jerash, liksom flera kristna och muslimska platser av betydelse. De korta avstånden inom Jordanien ger ytterligare fördelar för en rikt kryddad semester.

Makhlouf berättade även att Royal Jordanien nyligen ingått avtal med Airbus om utbyte av flygbolagets 13 Airbus 319/320ceo  mot 20 fabriksnya nya A320 Neo. Därtill har man ett MoU, principavtal om att förvärva tio Embraer E190-E2 och E195-E2, för drygt 100 passagerare för en satsning på regionala anslutningar inom två timmar från Amman för att öka transfertrafik till och från t ex Grekland, Cypern, Egypten, Irak, Israel och Libanon. De nya planen ger 25 procent lägre utsläpp än tidigare använda, men också bättre komfort med 2+2 seating i ekonomi och affärsklass med väl tilltagen seat pitch. RJ har sedan länge ett gott renommé på servicesidan som ska stärkas ytterligare. Även på långdistanssidan ska Boeing Dreamlinerflottan utökas från sju till elva, möjligen även med de större modellerna. 

Om RJ:

Varande ett ledande flygbolag i regionen är RJ:s vision att bli det främsta flygbolaget som förbinder Jordanien och Levanten med världen. Redan 1963 etablerades RJ som det nationella flygbolaget för det hashemitiska kungariket Jordan och har sedan dess varit en ambassadör för välvilja och vänskap till andra kulturer, och en länk som underlättar turism och handel med världen. Från sin bas på Queen Alia International Airport, driver RJ sin moderna flygplansflotta för att nå världsomspännande destinationer som tillhandahåller ett omfattande resenätverk för sina gäster via Amman till Europa, Mellanöstern, USA, Kanada, Nordafrika och Fjärran Östern. Genom sina 13 internationella flygbolagspartners i oneworld-alliansen erbjuder RJ ett nätverk med över 1 000 flygplatser i 170 länder. 

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Finska petroleumbolaget Neste har fått en order från Boeing på 7,5 miljoner gallon, motsvarande mer...
Lufthansa rapporterar ett preliminärt justerat rörelseresultat på -849 miljoner euro, motsvarande drygt 9,8 miljarder kronor,...
Tyska flygbolaget Lufthansa skjuter fram sina avgångar till Amman, Erbil och Tel Aviv till tisdag,...
Det amerikanska flygbolaget Delta Air Lines redovisar ett oväntat starkt resultat för årets första kvartal....

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy