onsdag 29 maj, 2024

Ryanair vill börja flyga Boeings olycksplan tidigt nästa år

Dela

Ryanair siktar på att börja flyga med Boeings flygmodell 737 Max från och med början av nästa år. Det uppger vd:n för Ryanairs operativa division Ryanair DAC, Eddie Wilson, enligt Independent.

”Det ger oss lägre rörliga kostnader. I den omgivning vi är i nu kommer 737 Max inte bara att välkomnas av Ryanair, utan också av vår personal”, säger Eddie Wilson.

Ryanair är med marginal Europas största kund av flygmodellen 737 Max, som är mer bränsleeffektiv och mindre miljöskadlig än tidigare versioner av 737-modellen. Ryanair har utestående beställning på 135 exemplar av flygplanet, i en specialversion med 197 säten, samt en option på att köpa ytterligare 75 plan.

Ryanair skulle ha börjat flyga med 737 Max i maj 2019, men modellen har varit belagd med globalt flygförbud sedan i mars 2019 efter två uppmärksammade dödskrascher på kort tid dessförinnan.

Källa:nyhetsbyrån direkt

Dela

Relaterade inlägg

Det blir ingen strejk på flygplatserna Gardermoen i Oslo och Flesland i Bergen. Fackförbundet Fellesforbundet och Næringslivets...
Flygplatserna Gardermoen i Oslo och Flesland i Bergen riskerar att lamslås av strejk från och...
Sex passagerare och sex medlemmar i besättningen har skadats på ett flygplan med Qatar Airways,...
Östeuropeiska lågprisflygbolaget Wizz Air redovisar ökande omsättning under räkenskapsåret 2023/2024 jämfört med samma period året...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy