måndag 20 maj, 2024

SAS i Europatoppen – större än Lufthansa och Air France förra veckan

Dela

SAS är bland de flygbolag i Europa som genomför flest antal flygningar för närvarande. Bolaget har för tillfället fler plan i luften än storbolag som Lufthansa och Air France, enligt nya siffror från Eurocontrol.

SAS har fått se trafiksiffrorna rasa under coronapandemin, men i ett europeiskt perspektiv genomför bolaget just nu relativt många flygningar.

Under förra veckan genomförde SAS 243 resor, nya siffror från den europeiska flygövervakningsorganisationen Eurocontrol. Det är fler än stora bolag som Lufthansa, Air France och British Airways.

SAS relativt höga siffror förklaras till stor del av den stora inrikestrafiken i Norge. Den norska marknadens storlek i en tid av reserestriktioner och stängda gränser innebär också att det norska flygbolaget Widerøe förra veckan var det fjärde största flygbolaget i Europa sett till antalet resor.

Den turkiska marknaden har återhämtat sig relativt snabbt efter vårens stora nedstängningar. Förra veckan var Turkish Airlines det mest aktiva flygbolaget i Europa med nästan dubbelt så många flygningar som tvåan Ryanair.

SAS-aktien har varit en av Stockholmsbörsens mest handlade den senaste tiden efter de senaste veckornas vaccinnyheter. På måndagen faller aktien 7,2 procent efter en tid av kraftiga uppgångar.

På torsdag kommer SAS med sin rapport för det sista kvartalet i räkenskapsåret 2019/2020. Hittills under verksamhetsåret har antalet passagerarkilometer fallit med drygt 63.

Källa:di.se

Antal flygningar i Europa, v. 48

BOLAGANTAL FLYGNINGAR
1Turkish Airways608
2Ryanair305
3Pegasus (Turkiet)288
4Widerøe (Norge)276
5KLM276
6SAS243
7Lufthansa234
8DHL Express218
9Air France213
10Qatar Airways155
11Iberia (Spanien)118
12British Airways107

Källa: Eurocontrol

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy