måndag 24 jun, 2024

SAS kommenterar EU-domstolens beslut: ”Bekräftar att det första beslutet var fel”

Dela

Foto:SAS

EU-domstolen sänkte på onsdagen böterna för flera SAS-företag. SAS kommenterar beslutet och poängterar att domen har begränsad finansiell påverkan. 

Under onsdagen kom beslutet att EU-domstolen sänker SAS böter på sammanlagt 150.000 euro till 70,02 miljoner euro, motsvarande 724 miljoner kronor, för deltagande i en priskartell för flygfrakt.

”Den delvisa upphävningen av domen bekräftar SAS syn att det första beslutet var fel och SAS har nu fått medhåll på väsentlig del av punkterna”, skriver bolaget i ett pressmeddelande på onsdagskvällen. 

Vidare skriver SAS att man nu kommer att se över domen för att ”säkerställa om vidare åtgärder kommer vidtas. SAS kommer fortsätta att bestrida sitt ansvar i de civilrättsliga processer som till stor del bygger på det nu delvis upphävda beslutet.”

Sex andra fraktflygbolag fick också sina böter sänkta under onsdagen samtidigt som miljardböter för Air France-KLM fastslogs. 

Källa:DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Anhöriga till de som fallit offer i två dödliga olyckor med Boeings flygplansmodell 737 Max...
En Boeinganställd kvalitetsinspektör hävdar att den amerikanska flygplanstillverkaren felbehandlat och tappat bort hundratals defekta flygplansdelar,...
Air Canada på Stockholm Arlanda Airport med en invigningsceremoni inför de första flygningarna till Toronto...
Amerikanska luftfartsmyndigheten FAA har påbörjat en utredning om hur förfalskat titan fann sin väg in...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy