måndag 17 jun, 2024

SAS OCH APOLLO SIGNERAR NYTT AVTAL VÄRT 4,5 MILJARDER SEK

Foto:SAS

Dela

SAS och Apollo stärker sitt strategiska partnerskap och signerar nytt treårigt avtal värt 4,5 miljarder SEK. Avtalet innebär att SAS från sommaren 2025 till och med sommaren 2027 förblir huvudpartner för Apollos charterflygningar från Skandinavien.  

Under våren 2021 ingick SAS och Apollo ett då rekordstort avtal för charter-operationer som sträckte sig fram till 2024. Nu har ett nytt avtal signerats där SAS kommer att flyga Apollos kunder till och från 15 orter i Sverige, Danmark och Norge till 24 destinationer runtom i Europa. Apollo förblir samtidigt SAS största partner på chartersidan. 

En stor nyhet därtill är att SAS och Apollo från och med november 2024 introducerar direktflyg mellan Köpenhamn och Banjul i Gambia som kommer flygas med Airbus A321LR. SAS kommer under 5 månader flyga från Köpenhamn till Banjul i Gambia, med smidiga anslutningar från Stockholm, Oslo och Helsingfors. Airbus A321LR är samma typ av flygplan som SAS använder på flera långdistansflygningar, exempelvis till New York. Flygplanet erbjuder tre kabiner: Business, Plus och Go.  

”Vi ser fram emot att under de kommande tre åren fortsatt kunna erbjuda våra gemensamma kunder en unik flygupplevelse när de kliver ombord på våra SAS-flygplan från Danmark, Norge, och Sverige. Avtalet med Apollo är en viktig del i vår strategi för att säsongsanpassa vår flyg-kapacitet. Det nya avtalet med Apollo är även ett kvitto på att SAS är en uppskattad samarbetspartner också i chartermarknaden”, säger Michael Erixon, Global Försäljningschef på SAS. 

”För Apollo är det viktigt att ha ett helhetsperspektiv på kundupplevelsen när vi väljer våra samarbetspartners. Vi har ett långvarigt partnerskap med SAS som har en av Europas mest moderna och bränsleeffektiva flygplansflottor och vi är oerhört nöjda att fortsatt kunna erbjuda våra kunder möjligheten att, som en del av sin semestervistelse, flyga med SAS. Vi är dessutom extra glada över att Apollo är den första researrangören i Skandinavien som erbjuder SAS uppskattade långlinjeprodukt som en del av vår nya satsning på resor från Skandinavien till Gambia”, säger Tobias Jönsson, VD Apollo.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Air Canada på Stockholm Arlanda Airport med en invigningsceremoni inför de första flygningarna till Toronto...
Amerikanska luftfartsmyndigheten FAA har påbörjat en utredning om hur förfalskat titan fann sin väg in...
Det brinner intill flygplatsen i Bryssel. Det skriver belgiska Le Soir. Det ska vara en lagerlokal...
Familjen Gore hade laddat upp för solsemester i Costa Brava utanför Barcelona. Men när de...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy