måndag 27 maj, 2024

SAS trafik minskade mer i september än i augusti

Dela

SAS reguljära passagerartrafik (RPK) var ned med 86,7 procent i september, jämfört med samma månad i fjol. Minskningen är större än augusti månads minus 83 procent.

Kapaciteten i reguljär trafik per tillgänglig säteskilometer (ASK) var ned med 71,3 procent i månaden, jämfört med september i fjol, enligt ett pressmeddelande.

Under månaden reste 0,6 miljoner passagerare med SAS och företaget rapporterar en kapacitetsminskning med 73 procent jämfört med samma period föregående år.

Covid-19-pandemin fortsätter att påverka SAS trafik negativt. Under september uppgick det totala antalet passagerare till 614.000, en minskning med 2,3 miljoner samtidigt som den totala kapaciteten var 72,7 procent lägre, jämfört med samma period förra året. 

Efterfrågan på inrikestrafik fortsätter att vara starkare än europeisk och interkontinental trafik och SAS har anpassat nätverket efter det, skriver bolaget. 

”Sedan i mars, när nästan all vår trafik stoppades, har vi långsamt börjat bygga upp vårt nätverk igen. Nu har vi uppemot 380 dagliga avgångar till 75 destinationer”, säger vd Richard Gustafson.

Övergripande efterfrågan är fortsatt kraftigt styrd av reserestriktioner och i september klassades ytterligare länder som ”röda”, vilket minskade antalet passagerare något jämfört med augusti. 

”Trots detta har vi noterat en långsam, men stadig, återhämtning av efterfrågan och i september flög en halv miljon fler passagerare med SAS än under april månad. Blickar vi framåt så fortsätter vi att följa marknadsutvecklingen och är redo att göra ytterligare justeringar utifrån hur efterfrågan utvecklas”, säger Rickard Gustafson, vd SAS.

Källa:nyhetsbyrån direkt

Dela

Relaterade inlägg

Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy