söndag 19 maj, 2024

Saudiarabien öppnar för turistbesök

Dela

Saudiarabien meddelar att man framöver kommer att erbjuda turistvisum till besökare.

”Att öppna Saudiarabien för internationella turister är ett historiskt ögonblick för vårt land”, säger turistchefen Ahmed al-Khatib i ett uttalande.

Att få i gång en turistindustri ingår i kronprins Mohammed bin Salmans planer för att hitta nya inkomster i oljekrisens spår.

Från och med lördag kommer medborgare i 49 olika länder – däribland Sverige – kunna ansöka om ett turistvisum till Saudiarabien, rapporterar Bloomberg News.

Enligt al-Khatib ska man även lätta något på klädkravet för utländska kvinnor. Det kommer inte att krävas att de bär den heltäckande dressen abaya, även om el-Khatib säger att de måste klä sig i ”anständiga kläder”.

Visum till Saudiarabien har hittills bara getts utlandsarbetare, deras anhöriga och muslimska pilgrimer som reser till heliga platser i Mecka och Medina.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy