torsdag 30 maj, 2024

Scandic tar över konkursat hotell vid Arlanda

Foto:Scandic

Dela

Scandic
Foto:Scandic

Scandic tar över First Hotels hotell vid Arlanda efter konkursen, och har tecknat hyresavtal med Per Taube på 15 år.

Scandic har tecknat avtal om att ta över driften av ett hotell med 150 rum i Arlandastad, i nära anslutning till Arlandaflygplatsen, som tidigare drivits under namnet First Hotel Arlanda.

Det framgår av ett pressmeddelande publicerat i anslutning till tisdagens kvartalsrapport från den sargade hotellkedjan.

Ett hyresavtal på 15 år är tecknat med fastighetsägaren Arlandastad Holding, kontrollerat av finansmannen Per Taube. Hyran blir omsättningsbaserad, något som överenskommits med hänsyn till pandemin.

Hotellet byggdes 2015 och har varit stängt under de senaste månaderna efter att den tidigare hotelloperatören gått i konkurs. Scandic räknar med att öppna hotellet i januari.

Då hotellet uppges vara modernt och i gott skick, kommer Scandics initiala investering vara begränsad till byte av varumärke och omprofilering till Scandic. 

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy