onsdag 24 apr, 2024

Shanghai förlänger lockdown

Dela

Shanghai, som sedan i förra veckan infört en lockdown för att begränsa spridningen av covid-19 i staden, planerade att öppna upp på tisdagen. Men nu gör man en tvärvändning. För att utvärdera den teststrategi som använts i staden har man valt att förlänga restriktionerna tills vidare, rapporterar Reuters.

Beslutat att införa en nedstängning av staden har mötts av kritik bland Shanghais 26 miljoner invånare. Flera invånare menar bland annat att det är svårt att få tag på mat och medicinsk hjälp, skriver nyhetsbyrån.

Det är slutsålt, beklagar sig invånare som försöker beställa livsmedel från butiker på nätet. Vissa Shanghaibor har fått mindre försändelser av kött och grönsaker från myndigheterna, men det är oklart hur länge de räcker, rapporterar TT.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy