måndag 20 maj, 2024

SJ börjar återigen köra snabbtåg Skåne-Göteborg

Dela

Foto:SJ.SE

Måndag 21 augusti börjar SJ återigen köra snabbtåg mellan Malmö och Göteborg. Resan tar 2:35 timmar och är det snabbaste sättet att resa längs västkusten.

SJ börjar åter trafikera Malmö-Göteborg från och med måndag 21 augusti. På vardagar körs sju avgångar i vardera riktning och på helger fyra avgångar i vardera riktning. Samtliga tåg har bistro. Frukost ingår i 1 klass och i 2 klass lugn vid avgångar före klockan 09. I 1 klass är det även möjligt att förbeställa mat. Samtliga tåg gör uppehåll i Malmö, Lund, Helsingborg, Halmstad och Göteborg.

Jämfört med en bilresa på E6 är SJs tåg både snabbare och bekvämare.

-För både företag och privatpersoner har tåget en viktig roll på västkusten. Under sommaren har det varit en besvärlig trafiksituation. Till viss del har de snabbussar vi erbjudit underlättat situationen under tiden som banarbetet har pågått. Nu kan resenären även välja att resa med våra snabbtåg. Från den 21 augusti så välkomnar vi våra resenärer ombord, säger Gabriella Sjöberg, SJs affärschef för trafiken Malmö-Göteborg.

På vardagar är trafiken utformad för att passa affärsresenärer med avgångar redan från klockan 5.17 från Malmö till Göteborg respektive klockan 6.24 från Göteborg till Malmö, och därefter frekvent under dagen. Att tåget, utöver Göteborg och Malmö, endast gör uppehåll i Lund, Helsingborg och Halmstad, skapar bra förutsättningar för att utnyttja restiden till arbete. 

Under helger är trafiken mer anpassad till fritidsresenärer. Då är SJs tåg det snabba och smidiga sättet att resa längs västkusten för att besöka släkt och vänner eller för att göra en nöjestur till Göteborg eller Malmö.

-Efter banarbeten 2025 planerar vi för både fler avgångar och kortare restid på 2:15 mellan Malmö och Göteborg. Med våra nya snabbtåg som förhoppningsvis kan börja köra 2026-2027, kommer vi dessutom kunna erbjuda upp till 100 procent fler platser på linjen så att vi kan möta den stora efterfrågan, säger Gabriella Sjöberg.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy