onsdag 22 maj, 2024

SJ byter bokningssystem – efter 30 år

Foto:SJ

Dela

Statliga tågoperatören SJ ska byta sitt biljettbokningssystem under april. I ett pressmeddelande uppger bolaget att det handlar om ett nytt, branschledande molnbaserat system som sätts in, och att nuvarande försäljningssystem som är 30 år gammalt, byts ut.

Det nya systemet heter S3 Passenger och är framtaget av nederländska Sqills. SJ uppger att det finns ett tydligt behov för en mer modern lösning.

”Jag har som vd valt att prioritera upp detta projekt och det känns som en viktig milstolpe att nu få lansera första versionen av vår nya biljettbokningsplattform. Jag tror att våra kunder kommer uppskatta de nya fördelarna”, säger Monica Lingegård, vd och koncernchef för SJ. 

Samtidigt är SJ medvetet om att det finns risker när man lanserar komplexa system, och att man därför genomfört grundliga tester. Lanseringen kommer nu ske i steg, och det gamla systemet är kvar som back up ”ifall något oförutsett skulle hända”.

”Vi har dragit lärdomar av tidigare stora systembyten och därför säljs bara biljetter för en kortare period i ett första skede.  Biljetterna för hela sommaren släpper vi i slutet av april”, säger Monica Lingegård.  

Källa: Finwire

Dela

Relaterade inlägg

Årets Svenskt Kvalitetsindex (SKI) är presenterad och MTRX kniper i år förstaplatsen inom persontransport. Mätningen,...
Nu finns biljetter fram till 1 september tillgängliga att köpa hos SJ. Samtidigt rullas etapp två ut...
Det hårda vintervädret slet hårt på SJs tåg och påverkade dessvärre många resenärer. På grund av...
Europaparlamentet har beslutat att stråket Oslo-Stockholm ska ingå i EU:s prioriterade järnvägsförbindelser. Oslo-Stockholm är därmed...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy