måndag 24 jun, 2024

Skåne får 50 mil regional cykelled

Dela

Skåne får 50 mil regional cykelled

Cykelleden Skåne med sina tre delleder blir regional turismcykelled. Det har Trafikverket beslutat. De tre dellederna sträcker sig mellan Kristianstad – Ängelholm, Ystad – Båstad och Lomma – Kristianstad. Invigningen är planerad till sommaren 2023. 

Tillsammans med 17 skånska kommuner skapar Region Skåne förutsättningar för ett levande och tillgängligt Skåne genom fortsatta satsningar på leder för rekreation och turism. 

Cykelleden Skåne kommer erbjuda cyklisten drygt 50 mil cykelled som passerar en mängd upplevelser i form av natur, kultur, boende och mat. 

– Det här positionerar Skåne som en av de bättre cykelregionerna i norra Europa. Cykelns roll i Skåne stärks. Genom att satsa på regionala cykelleder kommer Skåne bli en given destination för cykelturism vilket i sin tur gynnar besöksnäringen, folkhälsoperspektivet och miljön, säger Ulrika Geeraedts, utvecklingsdirektör Region Skåne.

I dag sträcker sig de tre nationella cykellederna Kattegattleden, Sydkustleden och Sydostleden längs Skånes kust. Genom invigningen av Cykelleden Skåne skapas ett ännu bredare utbud av kvalitetssäkrade och attraktiva cykelleder som erbjuder cyklisten varierande natur och upplevelser i hela Skåne.

– Det känns fantastiskt att vi närmar oss det faktum att både skåningar och besökare inom kort kommer att få tillgång till ett ännu större utbud av sammanhängande cykelleder i samband med att Cykelleden Skåne invigs. Det möjliggör rundleder som erbjuder cyklisterna stor variation med både kust och inland, slätt och skog och blir ett utmärkt komplement till de befintliga nationella cykellederna, säger Lina Jönsson projektledare Cykelleden Skåne, Region Skåne. 

Cykelledederna kompletterar Region Skånes arbete med Skåneleden och satsningarna på mountainbikecykling.

Dela

Relaterade inlägg

Varje år utser Destination Läckö-Kinnekulles styrelse utmärkelsen ”Årets turismföretag” i Destination Läckö-Kinnekulle.– ett stipendium till...
Nu, inträffar sommarsolståndet. Det innebär är att idag är årets längsta dag. Nu väntar årets kortaste...
Sedan i oktober 2023 har Utrikesdepartementet avrått svenskar från att resa till Libanon. Men trots avrådan...
Bokningstrycket hos Skidanläggningsföretaget Skistar fortsätter att öka. Och det är framförallt de danska gästerna som...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy