onsdag 29 maj, 2024

Skistar inför p-avgifter på svenska destinationer

Dela

Foto:SkiStar

Skidturismbolaget Skistar kommer att införa parkeringsavgifter på parkeringar nära skidbackarna på bolagets destinationer i Sverige. 

Det säger Skistar operativa chef Niclas Sjögren Berg till Nyhetsbyrån Direkt inför den stundande skidsäsongen. 

Beskedet kommer efter att bolaget testat konceptet i Åre under fyra år. I vinter ska det rullas ut brett. 

”Nu tar vi ett steg till för att skapa mer ordning och reda på och kring våra parkeringar. Vi tror att vi behöver det i än högre grad i år i och med att fler gäster väntas ta sin egen bil till våra anläggningar med tanke på corona”, säger Niclas Sjögren Berg. 

Han säger att det kommer att kosta cirka 20 kronor i timmen och att det kommer att finnas ett tak på 95 kronor per skiddag. Avgiften kommer att läggas på de parkeringar som ligger närmast skidanläggningarna. En bit från skidbackarna kommer det finnas gratisalternativ. 

”Runt 50 procent av platserna kommer att vara avgiftsfria”, säger Skistarchefen till Direkt och tillägger att bolaget vill ta bort ”okynnesåkandet” med bil fram till skidbackarna. 

Skistar har ju höjt priset på liftkort klart mer än vad inflationen legat på under många år – finns det inte en risk med att införa p-avgifter och att en gästande familj tycker att det börjar bli väl dyrt?

”Jo, det kan finnas en sådan risk. Men vi är noga med att säga att det finns gratisparkeringar. Och vi ser ju att man tar bilen fast att man bor i ’ski-in och ski-out’ för att det är bekvämare”, svarar han och fortsätter: 

”Vi försöker skapa ett incitament att inte ta bilen. Dels av ordning och reda, men även av miljöhänseende”.

Hanteringen av parkeringsavgifterna kommer att läggas ut på ett externt bolag.

Källa:nyhetsbyrån direkt

Dela

Relaterade inlägg

Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy