tisdag 16 jul, 2024

SkiStar presenterar nya Stockholm Hammarbybacken: Först ut i Sverige med modern sommarskidåkning och året-runt-satsning för alla stockholmare

Dela

SkiStar presenterar nya Stockholm Hammarbybacken: Först ut i Sverige med modern sommarskidåkning och året-runt-satsning för alla stockholmare

I takt med den starka hemestertrenden och att fler vill vara aktiva året runt gör SkiStar en stor satsning på SkiStar Sports & Adventures hos nya SkiStar Stockholm Hammarbybacken. Bolaget blir därmed först i Sverige med bland annat modern sommarskidåkning mitt i huvudstaden – SkiStar SummerSki – tillsammans med de nya attraktionerna SkiStar Klätterpark, Mountain Coaster och Mountain TubeStockholm Hammarbybacken, SkiStars sjätte destination, introduceras nu i ny tappning med ett äventyrscentrum för alla aktiva stockholmare och besökare i storstaden. 

Inför sommaren 2021 gjorde SkiStar sin största satsning på sommarsäsongen i bolagets historia med konceptet SkiStar Sports & Adventures som vill inspirera till umgänge genom aktivitet och den rörelseglädje det medför. Först ut var SkiStar i Trysil, Sälen och Åre.

– Nu utvecklar vi konceptet och möjliggör upplevelsen även hos SkiStar Stockholm Hammarbybacken. Med satsningen vill vi inspirera alla stockholmare och besökare till spännande äventyr och aktiviteter med unika Hammarbybacken i fokus. Här får vi fler människor i rörelse i linje med vårt hållbarhetsarbete och erbjuder samtidigt kittlande attraktioner med enkel access för minnesvärda upplevelser mitt i Stockholm, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef på SkiStar. 

Redan förra sommarsäsongen var en succé med besöksrekord på SkiStars destinationer. Sommaren 2022 ser också ut att bli en framgång med stor efterfrågan på en aktiv semester: bokningsläget* till sommarsäsongen ligger idag på +40 procent jämfört med samma period föregående år. 

– Äntligen får vi tillsammans med Stockholms stad möjligheten att genomföra vår vision med Hammarbybacken och det unika läge och alla möjligheter som finns här med aktivitet och rörelseglädje. Går allt enligt plan hoppas vi att redan till midsommarhelgen kunna öppna upp flera av attraktionerna för alla som tillsammans med oss vill göra Stockholm och Hammarbybacken lite mera aktiv och lite roligare året runt, säger Jonas Bauer, affärsutvecklingschef på SkiStar som arbetat med projektet. 

Här är alla sommarens nyheter hos SkiStar Stockholm Hammarbybacken:

SkiStar SummerSki: för den som inte får nog av skidåkning på snö på vintern eller som är nyfiken på att testa finns nu möjligheten att göra det sommartid på 7000 kvm åkbar yta i form av artificiellt gräs nedför berget, för att efterlikna känslan av att åka på snö. Materialet är gjort på delvis återvunnen plast. Målet är att fördubbla antalet skiddagar per år tack vare sommarskidåkningen och därmed bidra till SkiStars hållbarhetsmål om sju miljoner skid- och aktivitetsdagar till 2030. Planerad öppning till sensommaren/augusti 2022.

SkiStar Mountain Coaster: vår egna variant av rodel eller ”coaster” 800 meter nedför berget på räls; en fartfylld åkattraktion i 40km/h som förhoppningsvis bjuder på adrenalin, skratt och vidunderlig utsikt. Planerad öppning till midsommarafton 24 juni i år. 

SkiStar Mountain Tube: ta dig nerför berget på tubing (ringar) på tre olika banor, anpassat för hela familjen och ger garanterat magkittel. Planerad öppning augusti 2022.

SkiStar Klätterpark: succén från bland annat Åre och Sälen för både ung som gammal, omfattar sju höghöjdsbanor, ett 60-tal hinder och en 100 meter lång zipline. Planerad öppning till midsommarafton 24 juni i år. 

Övriga aktiviteter: löpträning, vandring, utegym och skiduthyrning samt även cykelhyra kommer att finnas tillgängligt för XC- och MTB-cykling till t ex närliggande Nackareservatet. Dessutom kommer flera olika camps och evenemang att erbjudas på plats, t ex med Järv Hammarbybacken redan den 14–15 maj: över 100 lag redan är anmälda till familjetävlingarna med fokus på glädje, samarbete och gemenskap, inspirerat av Wild kids. 

Dela

Relaterade inlägg

Det är viktigt att du förbereder dig inför din resa. Säkerställ att du har en...
Efter den varmaste vintern och tidigaste värmevågen som registrerats varnar grekiska myndigheter för risk för...
Utrikesdepartementet skärper sin reseavrådan för Algeriet på grund av förändringar i säkerhetsläget. Avrådan gäller för alla...
Hotellkoncernen Strawberry tar över namnet på nationalarenan i Solna efter att ha slutit ett långsiktigt...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy