tisdag 16 jul, 2024

Slutsnattat på presidentplanet

Foto:boeing.com

Dela

Pennor, filtar och bestick från Air Force One är hett eftertraktade souvenirer bland dem som får chansen att resa med USA:s president. Men nu har Vita huset satt ner foten mot snatteriet.

Det är ett av världens mest kända flygplan, och det är få förunnat att resa ombord den amerikanske presidentens flygplan Air Force One.

boeing.com

Därför är det kanske inte så konstigt att de som har flugit med planet inte så sällan har ”råkat” få med sig ett minne från turen. Mest frekventa snattare är de journalister som bevakar presidenten och får följa med på resor.

Souvenirjagandet har blivit så frekvent att Vita huset vill stämma i bäcken, rapporterar Politico. Droppen kom enligt nyhetssajten efter en resa i februari där personalen larmade om ovanligt stort svinn.

Vita husets pressavdelning kontaktade då alla journalister som åkt med Air Force One på den aktuella resan och meddelade att man diskret ”kunde hjälpa till” om någon råkat få med sig något föremål hem.

De fick svar från en person som hade tagit med sig en kudde – som sedan lämnades tillbaka vid ett hemligt möte vid en staty föreställande den tidigare presidenten Andrew Jackson i en park nära Vita huset.

Parallellt har ordföranden för Vita husets presskårs förening, Kelly O’Donnell, skrivit ett brev till alla medlemmar där de påminns om det olämpliga i beteendet och att det helt enkelt inte är tillåtet att sno åt sig pennor, vinglas, bestick, kuddfodral eller annat försett med flygplanets sigill.

I brevet påpekar hon bland annat att souvenirerna finns att köpa, och att den som vill ha bevis på sin resa gratis kan få ett certifikat av flygvapnet.

Vita huset påpekar samtidigt att målet med jakten på snattarna inte är att hänga ut förövare, utan att få stopp på svinnet.

Källa:TT-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Flygplanstillverkaren Airbus aktie faller nästan 10 procent efter en sänkt vinstprognos för 2024. Airbus hänvisar...
Under fredagen väcks åtal för de fyra personer som är brottsmisstänkta efter den omtalade springnotan...
Sedan mitten av maj plågas delar av norra Indien av en värmebölja, med temperaturer på...
Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy