torsdag 18 apr, 2024

Stordalens 14-våningshotell i Varberg stoppas

Dela

Foto:Wästbygg

Petter Stordalens och Wästbyggs 14 våningar höga hotellsatsning i Varberg stoppas. Enligt Fastighetsnytt upphäver Mark- och miljödomstolen detaljplanen för att utveckla den nya stadsdelen Västerport där hotellet planerades stå klart under 2023.

Enligt tidningen överklagade hembygdsföreningen Gamla Varberg detaljplanen som antogs i juni förra året och Mark- och miljödomstolen i Vänersborg har nu kommit med domen. Där konstateras det att detaljplanen skulle medföra en påtaglig skada på riksintresset när det gäller kulturmiljövården.

”Varbergs fästning är ett dominerande landmärke i landskapet och formar stadens siluett sedd från havet. Den tänkta bebyggelsen skulle få en skala, volym och slutenhet som skulle förändra detta förhållande.”, heter det i domen som Fastighetsnytt citerar. 

Planen var att den norska miljardären Petter Stordalens Quality Hotel skulle driva hotellet. Själva hotellbyggnaden ägs av börsnoterade Wästbygg WBGR B -4,00% , Vesterhavsgruppen och fastighetsbolaget Casmé där den tidigare Gekås-vd:n Boris Lennerhov är ordförande. 

Det är inte bara hotellet som stoppas utan hela detaljplanen, som även innehåller ett parkeringshus i anslutning till hotellet, 500 bostäder, en förskola, en livsmedelsbutik och ett äldreboende.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...
Dulles flygplats i Washington borde döpas om till Donald Trump. Detta tycker republikaner som nu...
Det på många håll trivsamma påskvädret väntas nu förbytas i snöoväder. SMHI hade sedan tidigare utfärdat en gul...
Pennor, filtar och bestick från Air Force One är hett eftertraktade souvenirer bland dem som...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy