tisdag 16 jul, 2024

Svenska charterresenärer säkra på Lesbos

Dela

På semesterön Lesbos har hundratals personer behövt evakueras. Vings och Apollos svenska resenärer är enligt charterbolagen i säkerhet.

”De befinner sig på resmål en bit ifrån där branden härjar just nu”, säger Anna Hagberg som är presstalesperson på Ving.

Fyra omfattande bränder har brutit ut i Grekland som följd av den rådande värmeböljan med temperaturer över 40 grader.

En av bränderna härjar på turistön Lesbos där runt 450 personer tvingats evakuera från en semesterort. Branden bröt ut under lördagsförmiddagen i Vatera som ligger på södra delen av ön.

Charterbolagen Ving och Apollo har för tillfället mellan 10-15 resenärer var på plats. De ska dock befinna sig på en annan del av ön.

”De befinner sig på resmål en bit ifrån där branden härjar just nu. Men vi följer såklart utvecklingen”, säger Anna Hagberg som är presstalesperson på Ving.

”Ingen har påverkats vad vi känner till. Vissa tar sig ju runt på ön på egen hand och har inte bokat boende med oss”, säger Sandra Miller Kinge som är presstalesperson på Apollo. 

Gästerna ska ha informerats om läget och vilka områden som bör undvikas, enligt Anna Hagberg. Sandra Miller Kinge berättar att de samarbetar med myndigheterna för att hålla sig uppdaterade om det rådande läget.

”Det är ju vanligt med skogsbränder vid Medelhavet och de är duktiga på att hantera dem. Senaste informationen vi har fått är att de arbetar med branden och utvecklingen har inte blivit värre.”

Hon uppmanar resenärer som känner sig oroliga att kontakta dem.

”Man kan ju se rök om man befinner sig på ön”, säger hon.

Båda företagen meddelar att det i nuläget inte är aktuellt att stoppa resor till ön. Det finns dock alltid en evakueringsplan där personer kan förflyttas till nya boenden och resmål.

Källa:TT-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Det är viktigt att du förbereder dig inför din resa. Säkerställ att du har en...
Efter den varmaste vintern och tidigaste värmevågen som registrerats varnar grekiska myndigheter för risk för...
Utrikesdepartementet skärper sin reseavrådan för Algeriet på grund av förändringar i säkerhetsläget. Avrådan gäller för alla...
Hotellkoncernen Strawberry tar över namnet på nationalarenan i Solna efter att ha slutit ett långsiktigt...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy