måndag 20 maj, 2024

Svenska resebolag värmevarnar turister i sms

Dela

Värmeböljan Kerberos plågar södra Europa och temperaturer på över 40 grader väntas. Röda varningar för extremt höga temperaturer har utfärdats i bland annat Italien.

Flera svenska resebolag uppmanar nu resenärerna som befinner sig i extremvarma delar av Europa att vara försiktiga och har skickat ut sms till sina kunder med råd för att klara hettan, rapporterar Aftonbladet.

– Vi uppmanar våra gäster att vara försiktiga i den här värmen. Vi har skickat sms med tips om att dricka mycket vatten, sova siesta och inte ligga och trycka i solen, säger Claes Pellvik, kommunikationschef vid Ving, till tidningen.

Även resebolaget Tui har skickat ut sms till sina resenärer där de bland annat påminner om att inte elda och att tänka på var man fimpar cigaretten i det torra klimatet. Resebolagens sms har bland annat gått till resenärer i Spanien, Grekland och Italien.

Enligt Expressen har varken Ving, Tui eller Apollo märkt av färre bokningar under värmeböljan. Extremhettan är heller ingen giltig anledning för av- eller ombokning enligt resebolagen, då det inte finns någon avrådan från resor.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Den har av president Emmanuel Macron beskrivits som ”250 gram magi och perfektion”. Nu blir...
Sex nya rymdturister har varit ute på en kort resa med några minuters tyngdlöshet. De...
Därför utökar researrangören nu sitt vinterprogram med ytterligare en destination i Afrika: Gambia! - Sedan pandemin har...
Maldiverna är en ledande global aktör inom hållbarhet på den internationella scenen som världens lägst...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy