måndag 20 maj, 2024

Svenskarna söker efter lyx i höst – sökningar efter femstjärniga hotell

Dela

Foto: Momondo

Samtidigt visar datan att svenskarna söker efter lyxigare alternativ på höstens resa, och sökningar efter femstjärniga hotell har ökat med cirka 31 procent jämfört med föregående år. Nu om var och hur man spenderar mindre på en lyxvistelse – genom deras nya tjänst som ska underlätta för lyx-sugna resenärer på en budget*.

Färsk sökdata visar att svenskarna tycks vilja ha en lyxigare reseupplevelse i höst. Förutom att sökningar efter femstjärniga hotell har stigit, man kan även se en ökning vad gäller sökningar efter första klass-biljetter på flygresan, som ökat med cirka 19 procent för hösten 2023, jämfört med föregående år*.

– Inför höstens resor söker de svenska resenärerna efter lyxigare vistelser och tycks villiga att spendera mer. Men en lyxigare vistelse behöver nödvändigtvis inte innebära dyrare priser. Genom att göra ordentlig research inför resan kan man hitta lyxiga boenden och biljetter till bättre priser, och med vår nya tjänst hoppas vi kunna erbjuda våra resenärer en genväg till att hitta de mest prisvärda alternativen, säger Per Christiansen, reseexpert och Senior Vice President på momondo.

Förutom att göra research tipsar momondo om att man kan boka under lågsäsong för att finna mer prisvärda erbjudanden – särskilt om man planerar att besöka ett populärt resmål. Då brukar man generellt även kunna boka lite närmare inpå avresa men ändå kunna hitta prisvärda erbjudanden.

Städer i Europa med 5-stjärniga hotell till de lägsta priserna under oktober-november 2023**

RankingDestinationGenomsnittligt pris per natt i SEK, för oktober-november
1.Gdansk, Polen1 226 SEK
2.Alanya, Turkiet1 514 SEK
3.Krakow, Polen1 642 SEK
4.Warsawa, Polen1 738 SEK
5.Istanbul, Turkiet1 866 SEK
6.Side, Turkiet2 037 SEK
7.Prag, Tjeckien2 165 SEK
8.Porto, Portugal2 176 SEK
9.Funchal, Portugal2 378 SEK
10.Antalaya, Turkiet2 400 SEK

Ny interaktiv tjänst visar vägen

momondos nya tjänst utrustar resenärer med möjligheten att upptäcka destinationer som erbjuder lyxiga reseupplevelser, och möjliggör samtidigt resenärer att göra det till mer överkomliga priser. Sidan utrustar dessutom resenärer med värdefulla insikter gällande de bästa tiderna att boka, de bästa månaderna att bo lyxigt på en budget och smarta tips för att minska kostnaderna för en lyxig vistelse. Tjänsten är dessutom interaktiv och uppdateras månatligen, vilket innebär att man aldrig missar när nya prisvärda lyx-destinationer över hela världen dyker upp.
Om datan

*Datan baseras på flyg- och hotellsökningar gjorda på momondo.se under perioden 1 januari 2023-15 augusti 2023, för flyg med avresa mellan 15 september 2023–30 november 2023, jämfört med flyg- och hotellsökningar gjorda under samma period för flyg med avresa mellan 1 juni 2023–31 augusti 2023. Alla flygsökningar är i tur och retur i ekonomiklass. Priser är genomsnittliga och kan förändras över tid. Procentsatserna är ungefärliga.

**Ranking för destinationerna med lägst pris under oktober-november kommer från sökdata på momondos portföljdomäner från de senaste 180 dagarna, med uppdateringar gjorda den första oktober. För att ge en korrekt uppskattning av nattpriser för standarddubbelrum på 5-stjärniga hotell visar vi det genomsnittliga priset, exklusive extremvärden, specifikt den översta 1 % och den nedersta 1 % av priserna.

Dela

Relaterade inlägg

Den har av president Emmanuel Macron beskrivits som ”250 gram magi och perfektion”. Nu blir...
Sex nya rymdturister har varit ute på en kort resa med några minuters tyngdlöshet. De...
Därför utökar researrangören nu sitt vinterprogram med ytterligare en destination i Afrika: Gambia! - Sedan pandemin har...
Maldiverna är en ledande global aktör inom hållbarhet på den internationella scenen som världens lägst...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy