torsdag 18 apr, 2024

Sveriges femte nationella cykelled!

Dela

Fredagen den 30/9 invigs Sveriges femte nationella cykelled, Ätradalsleden, som går mellan Falköping och Falkenberg. Invigningen genomförs av de berörda kommunerna Falköping, Ulricehamn, Tranemo, Svenljunga och Falkenberg, som tillsammans med Västkuststiftelsen och Turistrådet provcyklar mellan Månstad och Glasets hus i Limmared.

-Ätradalsleden är en viktig och spännande satsning med stor potential som kan lyfta besöksnäringen i inlandet till en ny nivå, menar Per Svensson (S,) Kommunstyrelsens ordförande, Falkenbergs kommun 

Leden är totalt 20 mil lång och ungefär hälften går på helt bilfri banvall. Arbetet med leden som officiellt blev godkänd som nationell cykelled i våras har nu nått ett nytt delmål med uppskyltning där tre av fyra etapper nu är klara med vägvisande skyltmaterial. 

-Att leden har blivit till är resultatet av ett långt och tålmodigt arbete från kommunernas sida, där Västkuststiftelsen fungerar som regional huvudman. Processen med att ha fått Trafikverkets godkännande av leden är ett fint exempel på samarbete mellan kommuner och oss som regional aktör. Det är väldigt glädjande att vi nu är i mål och kan bidra till cykelledsutvecklingen i Sverige med ytterligare en led, säger Olle Wängborg, projektledare på Västkuststiftelsen. 

Ätradalsleden sträcker sig från Falköping i norr till Falkenberg i söder där den ansluter till Kattegattleden som är Sveriges första nationella cykelled.

– Ätradalsleden knyter ihop Västsverige med vår grannregion Halland och skapar nya möjligheter till cykelturism och destinationsutveckling. Denna typ av ledutveckling är oerhört positiv för alla som verkar inom den västsvenska besöksnäringen, säger Henrik Linneros, projektledare cykelturism, Turistrådet Västsverige. 

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Massiva översvämningar har drabbat den annars torra staden Dubai. På tolv timmar föll lika mycket regn...
Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i den omtalade springnotan i Malmö i julas. Fyra...
Den 20 oktober går den tjugonde upplagan av Palma Marathon Mallorca av stapeln, i år...
Nu bekräftar svenska deltagare, svenska destinationer och svensk besöksnäring, om det stora, internationella intresset för...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy