måndag 17 jun, 2024

Swedavia säljer byggrätter vid Göteborg Landvetter Airport

Dela

Zeppelin etablerar huvudkontor inom Logistik Park 1 vid Göteborg Landvetter Airport. Foto: Zeppelin Sverige AB
Foto: Zeppelin Sverige AB

Swedavia säljer två markägande bolag inom Airport City Göteborg vid Göteborg Landvetter Airport. Köpare är Zeppelin Sverige AB, exklusiv återförsäljare för Caterpillar Inc. i Sverige. För att möta en fortsatt stark efterfrågan på logistikfastigheter planerar Swedavia för att utveckla ytterligare cirka 350 000 kvadratmeter lager- och logistikyta. Försäljningen är i linje med Swedavias strategi att genom framgångsrik flygplatsnära fastighetsutveckling skapa värden för att återinvestera i flygplatsernas utveckling och konkurrenskraft.

Airport City Göteborg har visionen att vara en flygplatsstad i framkant med möjligheter för morgondagens företag att verka och växa. I hjärtat av Airport City Göteborg ligger Logistics Park 1, ett centrum för framtidens logistik. Swedavia säljer nu två markägande bolag inom området till Zeppelin Sverige AB. På en markyta om totalt ca 32 000 kvadratmeter planerar Zeppelin att etablera det svenska huvudkontoret med cirka 100 arbetsplatser tillsammans med en modern, multifunktionell och flexibel serviceanläggning som blir en heltäckande bas för Zeppelins samtliga verksamheter i västra regionen.

– Vi är glada att Zeppelin väljer att etablera sig mitt i ett optimalt logistiknav intill Göteborg Landvetter Airport med närhet till flyget, till regionens största städer Göteborg och Borås, till Göteborgs Hamn och även till de stora vägnäten. Med sin internationella prägel kommer Zeppelin passa bra in i den mix av företag som nu håller på att etablera sig här. Vi planerar nu för en Logistics Park 2 för att möta den starka efterfrågan, säger Stefan Stenberg, VD för Swedavia Real Estate.

Logistics Park 1 är Airport City Göteborgs första logistikpark som omfattar totalt 150 000 kvadratmeter lager- och logistikyta. Här har det uppförts toppmoderna logistikfastigheter, skräddarsydda efter kundernas behov. Under år 2019-2020 har bland andra Postnord TPL, Rajapack, Vätterleden Logistik och Dawa Däck etablerat sig i området. 

– Tack vare det utvalda läget kan vi sikta på en regionförstoring då fler kan nyttja anläggningen från ett större upptagningsområde. Det blir lättare än någonsin att ta sig till oss oavsett färdsätt. Tanken är att byggnaden ska vara miljöcertifierad och Zeppelin-koncernen jobbar målmedvetet med att alla strategiska affärsenheter ska vara CO2-neutrala innan 2030, både när det gäller lokaler och verksamhet, säger Volker Poßögel, VD för Zeppelin Nordics samt Zeppelin Sverige AB. 

Nästa steg i utvecklingen av Airport City Göteborg är Logistics Park 2 som är i planeringsfasen. För att möta morgondagens behov av stora moderna och effektiva lager- och logistikbyggnader kommer en detaljplan för utveckling av cirka 350 000 kvadratmeter logistikanläggningar att arbetas fram.

Överlåtelsen till Zeppelin ägde rum den 1 juli för ett underliggande fastighetsvärde om cirka 39,8 miljoner kronor.

Källa:swedavia

Dela

Relaterade inlägg

Under fredagen väcks åtal för de fyra personer som är brottsmisstänkta efter den omtalade springnotan...
Sedan mitten av maj plågas delar av norra Indien av en värmebölja, med temperaturer på...
Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy