måndag 20 maj, 2024

Swedavias resenärer och medarbetare skänker närmare tre miljoner till Svenska Röda Korset

Foto: Frida Jones, Swedavia.

Dela

På Swedavias tio flygplatser samlade resenärer och medarbetare tillsammans med övriga samarbetspartners in över 2,8 miljoner kronor under 2023 till Svenska Röda Korset, en ökning med 1,1 miljon jämfört med 2022. Swedavias samarbete med Röda Korset började 2012 och har sedan dess bidragit med sammantaget 23 miljoner kronor till organisationens bistånds- och hjälparbete. Den 18 april överlämnades den årliga insamlingschecken till Svenska Röda Korset av Fredrik Jaresved, Direktör strategiska initiativ och innovation på Swedavia, vid en ceremoni på Stockholm Arlanda Airport.

– I en orolig omvärld, med krig, konflikter och fortsatta ekonomiska utmaningar blir det än viktigare att vi tillsammans hjälps åt att göra det vi kan för att bidra till en lite bättre värld. Vi på Swedavia är därför stolta över vårt mångåriga samarbete med Svenska Röda Korset där våra resenärer och medarbetare enkelt kan ge en gåva som gör skillnad i människors vardag. Jag vill från Swedavia rikta ett stort tack till samtliga som bidragit till förra årets insamling på våra tio flygplatser. Det är en stolt och värdefull tradition som fortsatt lever vidare, säger Fredrik Jaresved, Direktör för strategiska initiativ och innovation på Swedavia.

Under 2023 samlade resenärer och medarbetare på Swedavias flygplatser in över 2,8 miljoner kronor till Svenska Röda Korsets hjälparbete, vilket är en ökning med cirka 1,1 miljon jämfört med 2022. Insamlingen består både av pengagåvor och hittegods och på många av Swedavias tio flygplatser finns det möjlighet för såväl resenärer som medarbetare att lämna pengar i Röda Korsets insamlingsbössor. Både svensk och utländsk valuta går att skänka och insamlingen går oavkortat till Svenska Röda Korsets arbete.

– Det är mycket glädjande att se att så många av Swedavias resenärer och medarbetare väljer att stötta sina medmänniskor. Det här stödet är viktigt för vårt fortsatta arbete för att möta både akuta och långsiktiga behov hos människor som drabbats av kriser runt om i världen, förstärka Sveriges beredskap för framtida utmaningar och se till att fler människor i utsatta situationer får tillgång till mat, medicin och skydd, säger Patrik Nygren-Bonnier, kommunikations- och insamlingschef på Svenska Röda Korset.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Köpenhamns flygplats Kastrup hade en tvåsiffrig procentuell passagerartillväxt under april. Det skriver Marketwire. Totalt använde...
Flera flygplatser i Storbritannien har drabbats av tekniska problem vilket har orsakat kaos och långa...
En felparkerad bil gjorde att polisen fick upp ögonen för en man och en kvinna...
Tullpersonal på Arlanda har stoppat en man som hade över ett kilo guld med sig,...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy