onsdag 29 maj, 2024

Tågförare fick böter för en minuts försening

Dela

En japansk tågförare stämmer sin arbetsgivare efter att ha fått böter på drygt 3 kronor, för att ha orsakat en försening på en minut i juni förra året.

Tågföretaget, JR West, menar att “jobbar man inte får man ingen lön” men tågföraren menar att det inte var hans fel, enligt The Guardian.

Föraren ska ha väntat vid fel plattform, vilket försenat ett annat tåg med ytterligare en minut. Han fick först böter för att ha orsakat två minuters försening, som senare alltså sänktes till en.

Den japanska tågtrafiken är känd för att vara punktlig och frågan har fått resenärer att reagera.

“Jag skulle bli galen om jag ansvarade för lönekontoret och behövde dra minuter från folks löner för varje misstag de begick”, skriver en resenär på sociala medier.

2017 bad ett tågföretag i Tokyo om ursäkt för att ha orsakat “allvarliga besvär”, efter att ett av företagets tåg avgått 20 sekunder för sent.

Källa: aftonbladet.se

Dela

Relaterade inlägg

Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy