onsdag 24 apr, 2024

Tågtrassel väntas fortsätta i höst – ”Inte acceptabelt”

Dela

Foto:sj.se

Tågresenärer har drabbats av många förseningar under sommaren. Nu kallar infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) till sig Trafikverket och tågoperatörerna, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

”Naturligtvis är det inte acceptabelt om inte Trafikverket i sin planering kan klara förutsättningarna eller att tågoperatörerna inte klarar personalförsörjningen”, säger Eneroth till Ekot.

Trafikverket har fortfarande problem med sitt nya planeringssystem för tågtidtabeller. I kombination med ovanligt många banarbeten innebär det att problemen fortsätter i höst.

Trafikverket ska egentligen tillhandahålla en plan för hur tågen går under ett banarbete 18 veckor veckor i förväg. I dagsläget har man endast en framförhållning på två–fem veckor, vilket i sin tur påverkar tågbolagens möjligheter att sälja biljetter till sina resor.

”Det här är så klart något vi jobbar intensivt för att förbättra”, säger Mikael Eriksson, marknadschef på Trafikverket, till radion.

Han understryker att merparten av tågavgångarna inte påverkas av banarbeten och att man räknar med att komma ikapp planeringen till årsskiftet.

Källa:TT-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy