torsdag 30 maj, 2024

Taxi Stockholm accelererar mot en grönare framtid

Foto: Taxi Stockholm

Dela

Taxi Stockholm är stolta över att presentera sin hållbarhetsrapport för 2023. Rapporten visar en betydande ökning av elbilar i företagets fordonsflotta. Vid 2023 års slut bestod vår fordonsflotta av 36% elbilar. Det kan jämföras med 17 % elbilar ett år tidigare.

– Det här är ett stort steg mot vårt mål att bli Sveriges mest miljövänliga taxibolag. Vi har även beslutat att vi endast kommer att köpa in emissionsfria fordon för att kunna driva på utvecklingen ytterligare. Vårt mål är att skapa en emissionsfri fordonsflotta innan 2030, och som det ser ut idag har vi möjlighet att nå halvvägs i vår målsättning redan 2024, säger Johan Porsman, Hållbarhetsansvarig på Taxi Stockholm.

I sin strävan efter en hållbar omställning har Taxi Stockholm valt att fokusera på att investera i elbilar.

– Anledningen till att vi främst ställer om till elbilar är för att förbränningsmotorer släpper ut växthusgaser och andra skadliga partiklar som bland annat kan påverka innerstadsluften. Det slipper vi med elbilar, fortsätter Johan.

Hållbarhetsrapporten påvisar också att företaget har infört nya rutiner för återbruk och återanvändning av IT-utrustning och kontorsmaterial, vilket ytterligare stärker dess åtagande att minimera sin miljöpåverkan och stödja en mer cirkulär ekonomi.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder en mer hållbar transportlösning, samtidigt som vi även är engagerade i att förbättra alla aspekter av vår verksamhet. För oss är det viktigt att bidra till ett grönare Stockholm och en mer hållbar framtid, avslutar Pernilla Samuelsson, VD på Taxi Stockholm.

Enligt Sustainable Brand Index 2024, har Taxi Stockholm rankats till det mest hållbara varumärket inom taxibranschen i Sverige enligt konsumenterna. Denna studie är den största oberoende undersökningen i Europa som fokuserar på hållbart varumärkesbyggande.

Taxi Stockholm arbetar för att skapa värde i alla delar av verksamheten och genom hela kedjan – från leverantör till kund och samhälle. Företagets affärsidé är att erbjuda enkla och smarta mobilitetslösningar för transport av individer och saker, samt att hantera företags och samhällets behov av transportlogistik. Utöver traditionella taxitjänster utför Taxi Stockholm också många viktiga samhällstjänster i form av färdtjänst, omsorgsresor och skolskjuts.

Kort om Taxi Stockholms hållbarhetsarbete inom miljö:

+ Antalet elbilar ökade markant under 2023. Vid årets slut utgjorde elbilar 36 % av fordonsflottan, jämfört med 17 % året innan.

+ Taxi Stockholm är medlem i Fossilfritt Sveriges Transport-utmaning och Klimatpakten.

+ Företaget köper in 100% förnybar energi till sin fastighet.

+ Taxi Stockholm är miljöcertifierade i enlighet med ISO 14001

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

52,3 grader har uppmätts i en förort till Indiens huvudstadsområde Delhi. Det är nytt nationellt...
Hur tänker studenterna när de planerar sin sommarsemester? Vad vill de se och uppleva, hur...
Maldivernas president Dr Mohammed Muizzu deltar i SIDS4 - den fjärde internationella konferensen för Small...
Två tredjedelar av agenterna över hela världen planerar samordnade investeringar i teknik under nästa år och...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy