tisdag 16 jul, 2024

Taxibolaget sparkar vd efter omfinansieringen

Foto:Cabonline Group

Dela

Det onoterade taxibolaget Cabonline, där Taxi Kurir ingår, sparkar vd Dag Kibsgaard-Petersen och låter den operativa chefen Charlotta Söderlund bli tillförordnad vd.

Bolaget omfinansierades i höstas, och fick en ny styrelseordförande som tidigare avsatts som vd.

”Nu när Cabonline går in i en ny fas, är ägarna och styrelsen eniga om att det är dags för ett nytt ledarskap”, säger styrelseordföranden Peter Viinapuu, som tillträdde i november, i ett pressmeddelande.

Charlotta Söderlund började på bolaget 2017 och behåller sin operativa chefsroll vid sidan av det tillförordnade vd-skapet.

Cabonline är Nordens största taxibolag med cirka 2.200 anslutna åkerier och 4.100 bilar i Sverige, Norge och Finland. Den danska verksamheten, som omfattade 300 åkare och 330 bilar samt en bokningscentral som betjänade bland annat städerna Fredericia och Kolding, såldes för en månad sedan.

Förutom Taxi Kurir ingår bland annat Sverigetaxi och Topcab i bolaget, som omsatte cirka 5,6 miljarder kronor år 2023. Nettoresultatet blev en förlust på 94 Mkr (2022: -137 Mkr).

Majoritetsägare är sedan ett refinansieringsavtal från oktober i fjol, som föregicks av att obligationer på 1,65 miljarder kronor skrevs ned med en halv miljard, ett internationellt investerarkonsortium bestående av bland andra Invesco och Nordstjernan.

Ordföranden Peter Viinapuu tillsattes strax därpå. Han var själv vd under nästan tre år fram till september 2020, och ersattes med den dåvarande finanschefen av en då förnyad styrelse.

Källa:DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Norrlands hotellscen har Skoogs utnämnt Sabina Jonsson till ny hotellchef för KUST Hotell & Spa,...
Den 1 juli tillträder Elisabeth Haglund som ny styrelseordförande för Skepparholmen Nacka, spa- och konferenshotell...
Skavsta stärker organisationen med Brett Weihart som ny vd för Stockholm Skavsta Airport och Daniel...
Anna Nergårdh har valts till ny ordförande för Friluftsfrämjandets riksstyrelse. Anna tar över efter Erik...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy